Tikkurilan uusi kirkko vihittiin käyttöön

Tikkurilan kirkko tammikuussa. Kuva: Antero Harju

Tikkurilan uusi kirkko on valmistunut ja kirkon vihkiäisiä juhlittiin sunnuntaina 24. tammikuuta 2021.

Uuden Tikkurilan kirkon vihkimessuun oli mahdollisuus osallistua suoran televisiolähetyksen kautta Yle TV1:llä. Koronatilanteen vuoksi tilaisuuteen ei otettu paikan päälle seurakuntalaisia.

Tikkurilan kirkon kustannusarvio oli yli 21 miljoonaa euroa. Lujatalon mukaan se on lähivuosien suurin kirkollinen rakennushanke Suomessa.

– Tikkurilan kirkkohanke toteutettiin onnistuneesti rakentamisen allianssimallilla, mikä tarkoittaa sitä, että hankkeen alusta lähtien hankkeen onnistumisesta vastasivat tilaaja, urakoitsija sekä suunnittelijat yhteistyössä, kerrotaan Lujatalo Oy:n tiedotteessa.

Tikkurilan vanhan kirkon peruskorjaus ei tullut kyseeseen sisäilmaongelmien vuoksi. Niinpä uusi kirkkohanke alkoi vanhan kirkon purkamisella vuonna 2018. Varsinaisen uuden kirkon rakentaminen pääsi alkuun vuoden 2019 alussa. Uusi kirkko nousi vanhan tilalle samalle tontille.

Tikkurilan uusi kirkko on neliömäärältään lähes kaksi kertaa pienempi kuin vanha, purettu kirkko, mutta uudet tilat ovat monikäyttöisiä ja muuntojoustavia. Esimerkiksi kirkkosalin 255 istumapaikkaa on mahdollista laajentaa kolmessa osassa kaikkiaan 400 paikan suuruiseksi.

Tikkurilan kirkon vihkiminen. Kuva: Marianna Siitonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.