Tikkurilan kirkon aikakapseliin haudattiin kirje lukiolaiselta – ja paljon muuta!

Aikakapselin hitsaaminen. Kuva: Antero Harju

Mitä kaikkea haudattiin Tikkurilan uuden kirkon peruskiveen aikakapselin mukana? Aikakapseliin piilotettiin 4. huhtikuuta pitkä lista tavaroita, jotka joskus kaukana tulevaisuudessa saatetaan kaivaa esiin.

Kapseliin talletettiin älykännykkä, parkkikiekko, kolikoita, muovinen maksukortti, ehtoollispikari vanhasta Tikkurilan kirkosta, päivän sanomalehtiä, rakennuspiirustukset, valokuvia Tikkurilan kirkon ympäristöstä, vanhan kirkon avain, peruskiven muuraustilaisuuden ohjelma sekä nykyajan olosuhteista lyhyt selostus, jossa muun muassa kerrotaan, kuka on Suomen presidenttinä ja kuinka monta asukasta Vantaalla on. Lisäksi kapseliin suljettiin sisälle kirjeet Tikkurilan kirkkoherralta Janne Silvastilta ja Vanda Svenska församlingin kirkkoherralta Martin Fageruddilta sekä lukion opiskelijalta.

Kapseliin talletetun Tikkurilan lukion opiskelijan kirjeen oli kirjoittanut 17-vuotias Roosa Heimo. Hän kertoo kirjeessä hieman itsestään sekä sukupolveaan mietityttävistä asioista ja tulevaisuuden odotuksista.

– Kun kysyttiin, haluanko olla mukana tällaisessa historiallisessa jutussa, niin en epäröinyt hetkeäkään. Olin otettu kun pääsin nuorten ääneksi, ja myös tikkurilalaisten ääneksi, sillä olen asunut täällä koko ikäni. On myös spesiaalia päästä sitten käymään rakennuksessa, jonka alla kirjeeni on, Roosa Heimo kertoi.

Aikakapselin kohdalla ei voi koskaan tietää, tullaanko sitä avaamaan ja jos, niin milloin.

– Olisi tietysti hauska olla paikalla silloin kun kapseli avataan, mutta silloin ajatus menisi vähän hukkaan. Olisi kuitenkin ihanaa, jos vaikka joku tulevaisuuden sukulainen olisi paikalla, Tikkurilan lukion opiskelija Roosa Heimo pohti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.