Itähelsinkiläisiä nuoria on osallistunut musiikkikappaleiden sanoittamiseen. Lauluja voi kuunnella suoratoistopalvelu Spotifysta, joka on nykyisin merkittävä hittitehdas. Kahdessa musiikkikappaleessa on jopa äänessä Mellunmäen Naulakallion ja Roihuvuoren Porolahden peruskoulun oppilasryhmät.

Kaikkiaan sata itähelsinkiläistä nuorta viidestä eri yläkoulusta perehtyi laulutekstien kirjoittamiseen kulttuurikeskus Stoan tuottamalla Kuka kirjoitti sanat -kultturikurssilla kevään 2019 aikana. Prosessin tuloksena syntyi sanoitukset luokkien omiin lauluihin, jotka sävellettiin, äänitettiin, miksattiin ja tuotettiin ammattilaisten voimin. Laulut on nyt julkaistu Spotifyssa.

Vuosaaren Vuoniityn peruskoulun luokan biisi on nimeltään ”Paperilaiva”. Vartiokylän yläasteen ryhmät työstivät sanat kappaleisiin ”Suojelija” ja ”Värien maa”. Vuosaaren Merilahden peruskoululaiset sanoittivat kappaleen ”Tuntematon”. Naulakallion koulun biisi on ”Oliko tämä tässä” ja Porolahden peruskoulun kappaleena on ”Untuvaa”.

Sanoitustyöpajoissa laulujen sanoituksia rakennettiin tietokirjailija ja kouluttaja Susanna Ruuhilahden ohjauksessa. Syntyi tekstiaihioita, joista hiottiin kunkin luokan yhteinen sanoitusteksti. Laulut sävelsi joensuulainen muusikko Mika Vanhanen. Itäkeskuksen nuorisotalo Kipinän studion Mikko Röman vastasi äänitys- ja miksaustyöstä. Laulajana neljässä kappaleessa toimi vuoden 2018 X-Factor -ohjelmasta tuttu Fanny Falk. Naulakallion koulun ja Porolahden peruskoulun biiseissä laulavat luokan omat oppilaat.

Kuka kirjoitti sanat -kurssin laulut on tuottanut Stoa Records.

Levynkansia