Tehtaankadun oppilaille evakkokoulu merinäköaloin

Etelä-Helsingin Merikadulle rakennetaan koulu merinäköalalla. Paviljonkirakennus on kuitenkin vain tilapäinen, sillä se toimii evakkopaikkana lähiseudun koulujen remonttien ajan.

Tilapäinen väistötilapaviljonki pystytetään Merikadun ja Eiranrannan väliselle pysäköintialueelle. Rakennus palvelee ensin Ullanlinnan Tehtaankadun ala-asteen oppilaita, sitten Grundskola Norsenin Cygnaeus-toimipaikan oppilaita.

– Merikadun ja Eiranrannan välinen alue on koululle ainutlaatuinen sijainti. Oppilaat ja henkilökunta saavat nauttia poikkeuksellisen hienosta merellisestä ympäristöstä, tiedotti Helsingin kaupunki.

Koulun sijoituspaikalla oleva pysäköintialue on toiminut talvisin veneiden säilytyspaikkana. Veneet siirretään talvisäilytykseen Hernesaareen.

Sopivan paikan löytäminen tilapäiselle koulurakennukselle on ollut vaikeaa, sillä Etelä-Helsingissä ei ole vapaana koulun toimintaan sopivia tiloja tai tontteja. Lisäksi ala-asteen oppilaat pitää sijoittaa evakkoon ensisijaisesti oman koulupiirin alueelle.

– Koulun sovittaminen rakennuspaikalle on vaatinut huolellista suunnittelua, koska asuinalue ja lähipuisto muodostavat arvokkaan kokonaisuuden, josta on tärkeä säilyttää näköyhteys merelle. Sijoituspaikaksi on valittu alue, josta rakennus ei vaikuta liian hallitsevasti ympäristöön tai näkymiin.

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Eiranrannan väliaikaisen tilaelementeistä koostuvan koulupaviljongin hankesuunnitelman lokakuussa.