Tässä ovat suomalaisten taxfree-suosikit

Suomalaiset ostavat mielellään taxfree-tuotteita lomamatkaltaan. Viime kesän aikana (toukokuu-elokuu 2018) suomalaiset suosivat taxfreessä erityisesti suklaata sekä aurinkotuotteita.

Pohjoismaalaisten ostostavat poikkeavat jonkin verran toisistaan, mutta heillä on joitakin samoja suosikkeja.

Pohjoismaalaisten ykkössuosikki makeisissa oli vielä vuonna 2016 Tavenersin Englannin lakritsi, joka oli tuolloin Airshoppenin suosituin makeinen kaikissa neljässä Pohjoismaassa. Viime kesänä englannin lakritsi joutui väistymään kärkisijoilta, sillä suomalaisten suosikkimakeisia olivat Candy & Fun Box -makeissekoituslaatikko sekä kestosuosikki Toblerone.

”Lakritsipiiput sekä englannin lakritsi ovat viime kesänä pudonneet suomalaisten suosikeista ja kestosuosikki Toblerone on pitää top 3 -listan kahta kärkisijaa”, kertoo Aura Soininen, Tjäreborgin viestintäpäällikkö.

Vodkaa ja aurinkovoiteita

Ihonhoitotuotteista suomalaiset ostavat eniten Piz Buinin aurinkovoidetta, ruotsalaiset vuorostaan Hawaiian Tropicin aurinkotuotesettiä. Norjalaiset ja tanskalaiset suosivat Biothermin deodorantteja. Alkoholituotteista suomalaiset ostavat mieluiten vodkaa, kun taas ruotsalaiset ja tanskalaiset ovat ginin ystäviä. Norjalaisten suosikkina säilyy edelleen Baileys-kermalikööri.

”Taxfreestä ostetaan myös asusteita, kuten aurinkolaseja sekä kelloja. Viime vuosina myös aurinkotuolin päälliset ovat kasvattaneet suosiotaan, ja ne ovat suomalaisten eniten ostama tuote Vaatteet ja asusteet -kategoriassa”, sanoo Soininen.

Makeiset, top 3 -lista

Suomi

1. Candy & Fun Box

2. Toblerone Gold

3. Toblerone Tiny Mix Bag

Ruotsi

1. Malaco Treasury Box

2. Toblerone Gold

3. Bassett’s-viinikumit

Tanska

1. Toblerone Gold

2. Malaco Family pack, 900g

3. Bassett’s-viinikumit

Norja

1. Candy & Fun Box

2. Nestlés Smarties Creator Book

3. Fazer Dumle Box

lähde: Tjaereborg

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.