Veromiehen nimeksi ehdotettiin Veromiehenkylää

Vantaan kaupunki ehdotti Veromiehen kaupunginosan nimen muuttamista Aviapolikseksi, mutta poliittisten päättäjien joukosta nimeksi ehdotettiin myös Veromiehenkylää.

Vantaan kaupunkisuunnittelulautakunta päätti äänestyksen jälkeen hylätä esityksen Veromiehen kaupunginosan nimen muuttamisesta Aviapolikseksi. Päätös syntyi äänin 10-6.

Nimimuutoksen hylkäämistä kannattanut enemmistö perusteli kantaansa historian kunnioittamisella. Veromiehenkylässä (Skattmansby) asusti 1500-luvulla nimismies, verottaja, mistä kaupunginosa on saanut nimensä.

Nimenmuutosesityksen hylkäämistä esitti SDP:n Minna Räsänen, ja SDP:n Tarja Eklund kannatti hylkäysehdotusta.

Nimen muuttamista lautakunnalle esitti Vantaan kaupunkisuunnittelujohtaja Tarja Laine. Alun perin nimimuutosehdotuksen takana oli kaupunkisuunnittelulautakunnan nimistöryhmä.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan kokouksessa lautakunnan jäsen Mikko Mäkelä (vihr.) esitti, että Veromiehen kaupunginosan nimeksi muutettaisiin Aviapoliksen sijaan Veromiehenkylä. Mäkelän ehdotus raukesi, koska kukaan muu lautakunnan jäsenistä ei sitä kannattanut.

Aviapolis-nimi on alkuaan Ilmailulaitoksen yritysalueen markkinointinimi, joka otettiin käyttöön vuonna 2001. Aviapolis on nykyisin myös suuralueen sekä kehäradan juna-aseman nimi. Aviapolis-suuralueella sijaitsevat Veromiehen kaupunginosan lisäksi myös Tammiston, Pakkalan, Ylästön, Viinikan ja Lentokentän kaupunginosat.