Taksihinnoittelun esilläpitomääräys voimaan helmikuussa

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on julkaissut taksimatkasta matkustajalle ilmoitettavat tiedot ja hintatietojen esilläpito -määräyksen. Määräys tulee voimaan 1.2.2020.

Määräyksen mukaan matkustajalla on oikeus saada tietoa taksimatkan kokonaishinnasta tai hinnan määräytymisen perusteet. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin määräys yhtenäistää nykyistä kirjavaa hinnoitteluilmoituskäytäntöä ja tukee hinnoittelun ymmärrettävyyttä, selkeyttä ja havainnoitavuutta.

Määräys koskee yksinomaan yksittäisiä palvelutilanteita, eli taksiasemalta alkavia taksimatkoja sekä muutoin ennalta tilaamatta tai varaamatta alkavia matkoja.

Määräys parantaa matkustajien mahdollisuuksia tutustua hintatietoihin ennen matkaa.

Määräyksellä velvoitetaan ilmoittamaan taksimatkan hinta tai hinnanmääräytymisen perusteet matkustajalle ennen matkan alkua kirjallisesti taksin ulkopuolella. Hinnasto tulee esittää ajoneuvon oikeanpuoleisessa takasivuikkunassa, muualla ajoneuvon oikealla sivulla tai muutoin ajoneuvon oikealle sivulle näkyvässä paikassa siten, että se on matkustajan mahdollisimman helposti havaittavissa. Hinnasto voidaan sijoittaa esimerkiksi ajoneuvon katolle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.