Taiteile itsellesi tontti − Tuusula arpoo tontin!

Tuusulan Asuntomessuihin liittyen Tuusulan kunta käynnistää tonttiarvonnan. Arvonta on käynnissä 30.9.2020 saakka ja siihen voivat osallistua kaikki Suomessa pysyvästi asuvat 18 vuotta täyttäneet henkilöt pois lukien Tuusulan kunnan työntekijät.
− Arvonnan palkintona oleva tontti sijaitsee Peltokaaressa, joka on vehreä asuinalue Jokelassa, yhdessä kolmesta kuntakeskuksestamme. Jokelasta on 40 minuutin suora junayhteys Helsingin ytimeen. Tarjolla on viihtyisää ja luonnonläheistä asumista palvelujen ja junayhteyden lähellä, kertoo pormestari Arto Lindberg.
Peltokaaressa on myös myytävänä tontteja, jotka on rakennettavissa heti. Peltokaaresta on matkaa juna-asemalle kilometrin verran. Alakoulu, päiväkoti ja urheilukeskus ovat kaikki noin kilometrin etäisyydellä. Jokelan koulukeskukseen, jossa toimii yläkoulu ja lukio, on matkaa 1,5 kilometriä. Jokela on tunnettu puutarhakaupunki-identiteetistään ja lammista, jotka sijaitsevat aivan Jokelan keskustassa.
− Arvontaan osallistumisen edellytyksenä on, että osallistuja tekee taideteoksen ja toimittaa sen Tuusulan kunnalle verkossa olevan lomakkeen avulla tai Instagramissa. Taideteos voi olla millainen tahansa, esimerkiksi runo, tarina, kuva, video tai ääninäyte. Kulttuurikunta Tuusula toivottaa mitä luovimmatkin teokset ilolla tervetulleiksi, sanoo viestintäpäällikkö Paula Miettinen.
− Autamme asuntomessuvieraita taiteilussa ja teoksen toimittamisessa kunnalle sääntöjen edellyttämällä tavalla. Henkilökuntamme palvelee messuvieraita joka päivä asuntomessualueella sijaitsevassa Tuusula-talossa. Meillä on varattuna kilpailuun osallistumisessa tarvittavia taiteilutarvikkeita ja iPadeja. Tervetuloa taiteilemaan ja tutustumaan Tuusulaan, vinkkaa kehittämispäällikkö Heidi Hagman.
Tuusulan kunta vastaa arvottavan tontin arpajaisverosta (30% lahjan arvosta) ja muista verottajan lahjaan mahdollisesti määräämistä veroseuraamuksista. Tontti luovutetaan ilman rakentamisvelvoitetta, eikä sen edelleen luovuttamista kunnan puolesta rajoiteta. Luovutuksen saajalta ei peritä luovutuksen yhteydessä kiinteistönmuodostusmaksua eikä kaupanvahvistuskuluja.
Osallistuminen tapahtuu täyttämällä verkkosivun lomake osoitteessa <www.elamisentaidetta.fi/taiteiletontti> www.elamisentaidetta.fi/TaiteleTontti tai Instagramissa käyttämällä Instagram-julkaisun yhteydessä tunnistetta #TonttiTuusulasta.