Taidereitti kuvastaa kotiseuturakkautta Martinlaaksoon

Martinuksen julkaisema hauska kartta Martinlaakson taidereitistä.

Martinlaakson rautatieasemalta voi kävellä Martinuksen suuntaan ihaillen samalla katukuvassa esillä olevia valokuvateoksia.

Martinlaaksossa on esillä koko syksyn ajan Mun Martsari -taidereitti.

Martinlaakson asemalta Kulttuuritalo Martinukseen ulottuva taidereitti on Kulttuuritalo Martinuksen ja kaupungin kuntatekniikan keskuksen yhteistyö, jolla juhlitaan 50-vuotiasta Martinlaaksoa.

Taidereitti koostuu yhdeksästä valokuvateoksesta. Teokset ovat toteuttaneet toimittaja Kaisa Viitanen ja valokuvaaja Anna Autio. Mustavalkoiset kuvat ja monologimuotoon kirjoitetut tekstit valottavat entisten ja nykyisten martinlaaksolaisten suhdetta kasvavaan ja kehittyvään Martinlaaksoon.

Martinuksen julkaisema hauska kartta Martinlaakson taidereitistä.

Toimittaja Kaisa Viitaselle Martinlaakson syntymäpäiväsarja oli tämän vuoden lempityö, joka edellytti perehtymistä alueen historiaan.

Työmme paras vaihe alkoi, kun aloimme valokuvaaja Anna Aution kanssa tutustua alueen asukkaisiin. Vierailimme asukasillassa ja pysäyttelimme ihmisiä kaduilla ja pirauttelimme alueen asukasaktiiveille, huoltomiehille ja yrittäjille, kertoo Kaisa Viitanen Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Tekijät yllättyivät siitä, kuinka rakas Martinlaakso asukkailleen on. Moni ei voisi kuvitellakaan muuttavansa pois.

Vaikka Martinlaakso on alueena vasta viisikymppinen, täällä on jo kolmannen polven asukkaita. Martinlaakso on voimakas osa asukkaidensa identiteettiä ja mielenmaisemaa, Kaisa Viitanen kertoo.

Taidereitin teokset ovat esillä ainakin 31.12.2019 saakka.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.