”Sydän-Malmi” suunnitteilla Malmin keskustaan

Uusia aukioita luomalla voidaan parantaa Malmin vetovoimaa ja viihtyisyyttä. Havainnekuva: Voima Graphics Oy.

Malmin keskustaan yritetään puhaltaa uutta puhtia suunnitteluperiaatteilla, joiden luonnos on nyt valmistunut yleisön kommentoitavaksi.
Suunnitteluperiaatteet muodostavat suuntaviivat Malmin keskustan kehittämiselle koko koillisen Helsingin aluekeskuksena.

– Periaatteissa käsitellään muun muassa täydennysrakentamista, palveluita, työpaikkoja, liikkumista ja viheralueita, tiedottaa Helsingin kaupunki.
Suunnitteluun voi osallistua kommentoimalla luonnosta Kerro kantasi -palvelussa 12. huhtikuuta 2021 asti.

Suunnitteluperiaatteita esitellään myös verkkoasukastilaisuudessa 25. maaliskuuta 2021 kello 17.

Malmin keskustan suunnitteluperiaatteisiin on tiivistetty Helsingin yleiskaavan 2016, alueen vahvuuksia ja mahdollisuuksia kartoittaneen Malmin keskustavision sekä muiden Malmin kehittymistä ohjaavien strategioiden, suunnitelmien ja selvitysten havainnot ja tavoitteet. Visiossa tärkeimmäksi uudistuskohteeksi tunnistettiin Malmin aseman ympäristö ja sen vetovoimaisuuden parantaminen.

– Malmia on tarkoitus kehittää toiminnoiltaan monipuolisena eloisana keskuksena, joka toimii koko Koillis-Helsingin sydämenä. Malmin uudistuvan keskusta-alueen ytimenä on Sydän-Malmi, joka yhdistää Ylä- ja Ala-Malmin toisiinsa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

– Sydän-Malmi jakautuu pienempiin osa-alueisiin, joiden rakentamisessa huomioidaan aseman läheisyys ja keskustan vaiheittainen kehittyminen. Sydän-Malmia ympäröivät nykytilanteen mukaisesti kerrostalovaltaiset keskustakorttelit, joita kehitetään toiminnoiltaan monipuolisina.

Liikkumisessa keskeistä on Malmin keskustan kytkeminen laajempaan raideverkostoon uuden pikaraitiotien avulla. Alueelle tuodaan myös Malmin ensimmäinen pyöräkatu. Kaupungin mukaan Sydän-Malmia kehitetään kävelyvaltaisena sekä kävelyn ja pyöräilyn ehdoilla kehitettävinä alueina, joilla kulkevia tonttikatuja rauhoitetaan mahdollisuuksien mukaan piha- tai hidaskaduiksi.

Julkisen ulkotilan aukioita ja puistoja on tarkoitus kehittää monipuolisina ja vehreinä. Malmin keskustan aukiot ja puistot säilyvät, ja niitä kehitetään tiivistyvää keskustaa entistä monipuolisemmin palveleviksi. Ylä- ja Ala-Malmin tärkeiden viheralueiden välistä virkistysyhteyttä vahvistetaan.

Julkisia palveluja kehitetään tukemaan uudistuvaa keskustaa. Kehittämisessä huomioidaan Malmin keskustan rikas kulttuuriperintö. Asumisen osalta varmistetaan myös kohtuuhintaisuus keskeisillä alueilla. Kehittämisessä kannustetaan yhteistyöhön ja uudistamisessa huomioidaan nykyisten asukkaiden palveluiden parantaminen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.