Maunula-talon Keskuspuistoillat pidetään Youtubessa

Maunula-talon Keskuspuistoilloissa keskusteluun voi osallistua Youtubessa. Kuva: Maija Hakanen.

Helsingin Keskuspuisto puhuttaa Maunula-talon järjestämissä keskustelutilaisuuksissa 23. maaliskuuta ja 14. huhtikuuta 2021.

Keskuspuistoillat lähetetään suorana Youtuben Maunula-kanavalla. Yleisö voi siellä osallistua keskusteluun Youtube-livetapahtuman kommenttikentän kautta.

Keskuspuistoilloissa kuullaan puheenvuoroja lähimetsän luontoarvoista, kaavoituksesta, metsän virkistyskäytöstä sekä sosiaalisista ja kulttuurisista arvoista.
Maunula-talo järjestää tilaisuudet yhteistyössä Keskuspuistoryhmän kanssa.

Keskuspuistoryhmän aktiivi Susanna Pitkänen on yksi Keskuspuistoiltojen järjestäjistä. Pitkänen on ollut viimeiset viisi vuotta mukana vaikuttamassa lähimetsän säilymiseen.

– Olin aiemmin toiminut vapaaehtoisena Maunulan luontopolun aikaansaamiseksi. Lähdin mukaan ryhmän toimintaan, kun rakentaminen olisi nakertanut keskuspuiton viheraluetta ja luonnon monimuotoisuutta ja ulottunut myös luontopolun päälle uhaten muun muassa taimenpuroa, siirtolapuutarhaa, pähkinälehtoa, Maunulan Majan lähistöä ja Pirkkolan aluetta, Susanna Pitkänen sanoo tiedotteessa.

– Yhdessä olemme saaneet Keskuspuiston asiat nostettua yleiseen tietoisuuteen, kanavoineet asukkaiden äänen näkyviin päätöksentekijöille ja saaneet yli 6000 seuraajaa Facebookiin. Henkilökohtaisesti olen saanut paljon uusia aktiivisia luonnonystäviä. Keskuspuisto on helsinkiläisten henkireikä. Lähiluonnon, terveyden ja virkistyksen lähde, Pitkänen jatkaa.

Keskuspuiston luonto ja kaavoitus -illassa torstaina 25.3. kello 18 teemana ovat luonto, eliöstö, ekologia, geologia ja se, miten luontoarvoja voidaan kaavoituksella suojella.
Keskuspuiston virkistys- ja kulttuuri -illassa torstaina 15.4. kello 18 teemoina ovat ihminen, virkistys, sosiaaliset ja kulttuuriset arvot ja se, miten niitä voidaan edistää.

Keskusteluiltoihin osallistuu asiantuntijoita sekä poliittisten ryhmien edustajia.

Keskuspuistoiltojen suorat lähetykset jäävät katsottavaksi Youtubeen tilaisuuden jälkeen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.