Suomen Pankki järjestää avoimet ovet

Yleisöllä on mahdollisuus tutustua tavallisesti suljettuna olevaan Suomen Pankkiin.

Helsingin keskustassa Snellmaninaukiolla sijaitseva Suomen Pankki avaa päärakennuksensa ovet yleisölle 29.9.–1.10.2022.

Avoimet ovet -tapahtumaan voi osallistua torstaina ja perjantaina 29.–30.9. kello 14–20 ja lauantaina 1.10. kello 11–17. Ovet suljetaan tuntia ennen päättymisaikaa, ja sisäänpääsy on jonotusperiaatteella.

– Koronapandemia sulki monet ovet. Olemme iloisia, että voimme tänä syksynä jälleen avata ovemme kaikille ja järjestää kulttuurin, historian ja ihmisten kohtaamisia Suomen Pankin historiallisessa päärakennuksessa, kertoo pääjohtaja Olli Rehn tiedotteessa.

Vuonna 1883 valmistuneen rakennuksen juhla- ja edustustiloihin rakennettu taidenäyttely on katsaus noin 1 200 taideteosta kattavaan taidekokoelmaan.

Näyttelyssä Suomen Pankin vapaaehtoiset taideoppaat avaavat teosten sisältöä ja historiaa.

Kuvataiteen rinnalla esillä on rahan ja maksamisen tietosisältöjä.

Eurokäteinen täytti 20 vuotta vuodenvaihteessa 2022. Euron historian, sähköisten maksamisen kanavien ja mobiilimaksamisen lisäksi esitellään kryptovaroihin ja digitaaliseen keskuspankkirahaan liittyvää sisältöä. Näyttelypisteillä pohditaan seteliesittelyiden lisäksi, millainen maailma olisi ilman käteistä.

Taide-elämysten lomassa Suomen Pankin asiantuntijat pitävät tietoiskuja ajankohtaisista taloudellisista ja rahapoliittisista aiheista. Tietoiskuissa kerrotaan myös kyberturvallisuudesta ja siitä, kuinka voit suojautua tietoverkossa tapahtuvilta kalasteluyrityksiltä ja huijauksilta.

Suomen Pankin rahamuseo on osa avoimet ovet -tapahtumaa ja tarjoaa Suomen Pankin toimintaan, rahan historiaan, rahapolitiikkaan, setelitaiteeseen ja talousosaamiseen liittyviä opastuksia. Rahamuseon näyttelyyn voi tutustua myös itsenäisesti, oman aikataulun mukaisesti.

Avoimet ovet -tapahtumia järjestetään muutaman vuoden välein. Edellisen kerran ovet olivat avoinna toukokuussa 2018.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.