Suomalais-venäläiselle koululle myönnettiin purkulupa

79
Helsingin Suomalais-venäläinen koulu vuonna 1965 oli tyylipuhdas kokonaisuus. Kuva: Constantin Grunberg / Helsingin kaupunginmuseo.

Maununnevan kaupunginosassa sijaitsevan Suomalais-venäläisen koulun purkutyöt alkavat lukuvuoden päätyttyä. Helsingin kaupunki on myöntänyt valtion Senaatti-kiinteistöille koulua koskevan purkuluvan. Lupa sisältyy myös uuden koulun rakentamisen samalle tontille.

Senaatti-kiinteistöt haluaa purkaa koulun, koska muuten se olisi laajamittaisen korjauksen tarpeessa. Tontilla olevat kaksi, vuonna 2017 käyttöön otettua paviljonkirakennusta siirretään pois.

Kaarelankujalla olevan Suomalais-venäläisen koulun vanhin osa on rakennettu vuonna 1964 ja naapuritontilla oleva laajennusosa vuonna 1985. Kyseessä on Suomen valtion ylläpitämä 700 oppilaan koulu, jossa on esiopetusta, peruskoulu ja lukio.

Suomalais-venäläinen koulu aloittaa seuraavan lukuvuotensa evakkotiloissa Kannelmäen Pelimannintiellä ensi elokuussa. Tilapäiset tilat pystytetään tontille, josta on äskettäin purettu huonokuntoinen Pelimannin ala-asteen koulu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.