Suklaapatukat ja seimet esillä Helsingin jouluikkunoissa

Jouluseimi Cafe Engelin ikkunassa.

Joulukadun lisäksi Helsingin keskustassa on nähtävillä jälleen monenlaisia jouluikkunoita.

Esimerkiksi perinteinen Helsingin jouluseimet -näyttely on levittäytynyt keskustassa kaikkiaan 11 paikkaan. Seimiä on esillä eri liikkeiden näyteikkunoissa Aleksanterinkadulla sekä Kampin kappelissa, Vanhassa kirkossa, Tuomiokirkossa, Uspenskin katedraalissa ja Pyhän Henrikin kirkossa.

Helsingin jouluseimet -tapahtuman teema vaihtuu vuosittain, ja tämänvuotinen teema on Matkalla. Seimiasetelmissa joulun tapahtumia ihmettelevät niin arjen puurtajat kuin viisaat tietäjät, tiedotti Kirkko Helsingissä.

Fazerin kahvilan jouluikkuna on puolestaan esillä Kluuvikadulla. Tänä vuonna kahvilan jouluikkunan on vallannut Fazerin patukkajengi. Luminen taikamaailma on saanut inspiraation Fazer Patukat -joulukalenterista: kalenterin hahmot seikkailevat ikkunassa urheillen ja leikkien lumisessa taikamaailmassa. Mukana on kaikki 12 Fazerin patukkaa patukkahahmoina.

Helsingin kenties tunnetuin jouluikkuna on Stockmannin tavaratalon satuikkuna, joka on ilahduttanut joulun ystäviä jo vuodesta 1949 lähtien. Täksi jouluksi ikkunaan on rakentunut satumetsä, jonka katseenvangitsijana toimii valtava fantasiapuu.

Yksityiskohta Fazerin kahvilan jouluikkunasta Kluuvikadulla.
Fazer Cafen jouluikkuna Kluuvikadulla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.