Stoan ja Puhoksen alueen kehittämisestä pyydetään mielipiteitä

0
56
Ideakuva Puhoksen ostoskeskuksen taakse suunnitellusta kauppakujasta. Kuva on Itis Siti -ehdotuksesta.

Kaupunki arvioi nyt, että Stoan ja Puhoksen alueen rakentaminen saattaa alkaa vuonna 2024.

Helsingin kaupunki laatii suunnitteluperiaatteet Stoan ja Puhoksen alueelle Itäkeskuksessa.

Tavoitteena on tehdä Itäkeskuksen alueesta ja Puotilan metroaseman seudusta yhtenäinen kaupunkikeskusta, jonka vahvuutena on omaleimainen ja monikulttuurinen identiteetti.

Kaupunki on avannut aiheesta verkkokyselyn, johon toivotaan mielipiteitä alueen asukkailta, asiakkailta ja yrittäjiltä. Kysely on auki 29. tammikuuta 2021 asti osoitteessa kerrokantasi.hel.fi.

Stoan ja Puhoksen alueen suunnittelu on vasta alussa. Parhaillaa laadittavat suunnitteluperiaatteet ohjaavat tulevaisuuden asemakaavoitusta.

Nyt Helsinki nostaa esille alueen suunnittelun tärkeimmät tavoitteet. Julkisista ympäristöistä tehdään sellaisia, että kaikki viihtyvät niissä. Julkisia ympäristöjä ovat esimerkiksi kävelyreitit, torit ja aukiot.

Puhoksen ostoskeskuksen vanhin ja arvokkain osa korjataan. Puhoksen vanhin osa on viuhkan muotoinen, ja sitä kutsutaan A-osaksi.

Tulevaisuudessa kulttuurikeskus Stoasta voidaan rakentaa isompi. Isompi rakennus voi tulla nykyiselle Stoan parkkipaikalle. Parkkipaikalle voi tulla myös uusi aukio tai puisto.

Suunnittelualueelta puretaan vanhoja rakennuksia ja niiden tilalle rakennetaan uusia. Rakennuksia voidaan rakentaa myös nykyisten parkkipaikkojen, nurmikkojen ja pensaikkojen tilalle.

Stoan ja Puhoksen alueesta on olemassa paljon lähtötietoja, joita käytetään alueen suunnittelussa esimerkiksi alueen nykyisistä rakennuksista ja liikenteestä. Lisäksi suunnittelun taustalla on kansainvälinen ”Itä-Helsingin keskusta” -ideakilpailu, joka pidettiin vuonna 2020. Kilpailussa toiseksi sijoittui ehdotus Itis Siti, jonka ideoita on nyt käytetty Stoan ja Puhoksen alueen uusissa suunnitelmissa.

Suunnitteluperiaatteet valmistuvat kevään 2021 aikana. Sen jälkeen suunnitteluperiaatteet hyväksytään kaupunkiympäristölautakunnassa. Hyväksymisen jälkeen kaupunki jatkaa suunnittelua ja tekee asemakaavan. Kaupunki arvioi, että Stoan ja Puhoksen alueen rakentaminen voi alkaa vuonna 2024.

Viitesuunnitelmaluonnos Stoan ja Puhoksen alueesta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.