Sörnäisten metroaseman remontti alkoi

Kuvituskuva

Sörnäisten metroaseman sisäänkäynnin ympärille Helsinginkadulla ja Vaasanaukiolla on ilmestynyt verkkoaitoja. Metroaseman lippuhallin R-kioski on lakkautettu.

Sörnäisten metroaseman remontin käynnistymisen merkit ovat näkyvissä, sillä remontti on alkanut elokuussa 2021.

Myös suuri osa Vaasanaukiosta on aidattu työmaaksi, sillä aukion alapuolella sijaitsevien metroaseman tilojen kansirakenteen vedeneristystä ryhdytään uusimaan.

Metroasema on matkustajien käytössä koko remontin ajan.

Metroaseman katu- ja lippuhallitason tilat peruskorjataan kokonaisuudessaan. Lippuhallissa uusitaan liiketilat, yleisökäytävän ja porraskäytävien pintarakenteet ja varusteet sekä valaistus.
HKL:n mukaan metroaseman energiatehokkuus paranee, kun rakenteiden lämmöneristystä parannetaan ja talotekniikkaa uusitaan.

Metroaseman A-sisäänkäynti Vaasanpuistikossa puretaan osittain ja uusitaan lasirakenteisena. G- ja E-sisäänkäyntien kaiteet ja pintarakenteet uusitaan.
Vaasanpuistikon B-sisäänkäynnillä uusitaan kaksi hissiä. Metroaseman tilojen yläpuolella olevan kannen vedeneristyksen uusiminen Vaasanpuistikon alueella tehdään loppuun – osa vedeneristyksestä on tehty Hämeentien katuremontin yhteydessä jo aiemmin.
Lisäksi metroaseman yleisöopasteet uusitaan.

Arvioidun aikataulun mukaan perusparannustyöt valmistuvat keväällä 2023.

Myös osa Vaasanaukiosta on aidattu.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.