Sininauhasäätiö avasi päiväkeskuksen Koivukylään

Vantaan Illusia -päiväkeskuksessa tarjotaan kokonaisvaltaista tukea.

Sininauhasäätiö on laajentanut päiväkeskustoimintaansa Vantaalle.

Sininauhasäätiö on käynnistänyt Koivukylässä matalan kynnyksen päiväkeskustoiminnan asunnottomuutta kokeville, asunnottomuusuhan alla oleville sekä aktiivisesti päihteitä käyttäville ihmisille.

Vantaan Illusia -päiväkeskuksen toiminta on anonyymiä, maksutonta ja suunnattu vantaalaisille ja Vantaan alueella eläville.

Sininauhasäätiön Vantaan Illusia -hanke on kolmivuotinen ja toimintaa tukee Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA.

– Vantaalla on selkeä tarve juuri Illusia-päiväkeskuksen kaltaiselle, matalan kynnyksen toiminalle, jossa asiakkaita pyritään tukemaan mahdollisimman kokonaisvaltaisesti – tähän tarpeeseen pyrimme nyt vastaamaan, sanoo Sininauhasäätiön matalan kynnyksen toimintojen päällikkö Sonja Varonen.

Keskeisimpiä yhteistyökumppaneita toiminnan suunnitteluvaiheessa ovat olleet Vantaan kaupunki, Vailla Vakinaista Asuntoa ry, Tukihenkilötyöyhdistys ry sekä Tukikohta ry.

Päiväkeskuksessa henkilökunta sekä muut toimintaan jalkautuvat tahot tarjoavat tukea monenlaisissa asioissa.

Toiminnan keskiössä on asiakkaiden perustarpeiden turvaaminen sekä asumistilanteen edistyminen. Vantaan Illusiassa voi muun muassa käyttää wc:tä ja suihkua, pestä pyykkiä, levätä, saada ravintoa sekä lahjoitusvaatteita. Asiakkaiden käytössä on myös tietokone sekä puhelin.

Vantaan Illusia toimii yhdessä yhteiskumppaneiden kanssa kokonaisuudessa, jossa yhdistyvät matalan kynnyksen palvelut, vertais-, vapaaehtois- ja ryhmätoiminta, keskustelutuki sekä palveluohjaus.

– Yhteistyöllä pystymme tuomaan kohderyhmän tarvitsemia palveluja ja tukea saman katon alle sekä rakentamaan tehokkaammin erilaisia osallisuuden polkuja. Käynnistämme keskuksen lähinaapurustossa myös säännölliset ympäristökierrokset, sanoo Varonen.

Vantaan Illusian toiminta käynnistyi keskiviikkona 20.4.2022 osoitteessa Rautkallionkatu 3.

Sininauhasäätiöllä on Illusia-päiväkeskuksia ennestään Helsingissä ja Tuusulassa.

Sininauhasäätiön Vantaan Illusia -päiväkeskus sijaitsee Koivukylässä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.