Sinebrychoffin kotimuseo täyttää 100 vuotta Punavuoressa

Sinebrychoffin taidemuseon toisessa kerroksessa Bulevardilla sijaitsee kotimuseo, joka esittelee Paul ja Fanny Sinebrychoffin kotimiljöötä.

Vuonna 2021 on kulunut 100 vuotta siitä, kun Fanny Sinebrychoff lahjoitti taidekokoelman Suomen valtiolle.

Sinebrychoffin taidemuseo juhlistaa pyöreitä vuosia julkaisemalla marraskuussa 2021 juhlakirjan ”Koti Bulevardilla. Keräilijät Paul ja Fanny Sinebrychoff”. Kirjan ovat toimittaneet Salla Heino ja Kirsi Eskelinen.

Lisäksi taidemuseon yläkerta on tänä vuonna huollettu perusteellisesti ja suljettuna ollut kotimuseo avataan entistä ehompana yleisölle 27. marraskuuta 2021.

– Paul ja Fanny Sinebrychoffin taidekokoelma kotimuseointeriööreineen on ainutlaatuinen vanhan eurooppalaisen taiteen kokoelma. Kirja juhlistaa pyöreitä vuosia Sinebrychoffin pariskunnan keräilyharrastukseen ja taidekokoelmaan syventyvillä asiantuntija-artikkeleilla. Keräilyä ja kokoelmaa tarkastellaan uusista ja tuoreista näkökulmista, tiedotti Sinebrychoffin taidemuseo.

Paul ja Fanny Sinebrychoff olivat intohimoisia taiteenharrastajia. Kun kokoelmat lahjoitettiin Suomen valtiolle 21. tammikuuta 1921, ne sisälsivät jo yli 900 teosta.
Maalausten lisäksi lahjoitukseen kuului pariskunnan kauniin huoneiston antiikkihuonekalut, posliinit ja esineistö. Jo marraskuun 27. päivänä 1921 kotimuseo avattiin ensimmäistä kertaa yleisölle.

– Lahjoittajan toiveen mukaisesti kokoelma oli avoinna kaikelle kansalle. Saleissa esiteltiin viehättäviä, esineiden täyttämiä tyyli-interiöörejä, jotka olivat suurin piirtein Fanny Sinebrychoffin jättämässä asussa. Museoon pääsi vain 35 kävijää kerrallaan huopatohveleissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.