Kalasatamaan on avattu valtava viskikellari

The Helsinki Distilling Companyn kellariin mahtuu viskiä yli 100 000 litraa.

Kalasataman Teurastamolla järjestetään yleisökierroksia historialliseen jääkellariin, jossa kypsytetään nykyisin viskijuomia.

Sörnäisten panimon yli 160 vuotta vanhaan holvirakenteiseen jääkellariin on avattu viskien kypsytyskellari.

Käsityötislaamo The Helsinki Distilling Companyn tislaamon viskikellarissa kypsyy yli 100 000 litraa kotimaista viskiä.

Satojen tammitynnyrien lisäksi kellarissa on kokous- ja tapahtumatilat sekä viskin maisteluun ja makumaailman opiskeluun rakennettu baaritila. Holvikaarirakenteisen kellarin paksut seinät on muurattu luonnonkivilohkareista.

– Ensimmäiset maininnat Sörnäisten panimon jääkellarista ovat 1860-luvun lopulta. Tuolloin meren rantaviiva oli hyvin lähellä sisäänkäyntiä, joten merestä talvella sahatut jääkuutiot oli helppo vetää ovesta sisään. Jäät säilyivät paksujen kiviseinien sisällä yli kesän, kertoo tiedotteessa The Helsinki Distilling Companyn Master Blender Kai Kilpinen.

Viilennystä tarvittiin tuolloin uuden oluttyypin, varasto- eli laeger-oluen valmistukseen. Nyt upea maakellari pääsee taas oikeuksiinsa ja kypsyttämään tammitynnyreihin varastoitua ruisviskiä juuri oikeanlaisessa lämpötilassa ja kosteudessa.

Kellariolosuhteet myös vähentävät viskin haihtumista.

Yleisölle avoimet tislaamokierrokset ovat perjantaisin ja lauantaisin kello 18.

– Tislaamokierroksella viskien maailmaan pääsee tutustumaan hyvin läheltä. Kerromme joko yleisellä tasolla viskin valmistuksesta tai syvemmin eri kypsytysmenetelmistä ja erilaisista viskityypeistä. Tärkeä osa kierroksia ovat myös tastingit. Niiden aikana haistellaan ja maistellaan viskejä ja jutellaan niistä yhdessä, kertoo Helsinki Distilling Companyn tislaajamestari Mikko Mykkänen.

Näkymä viskikellariin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.