Senioripaku jatkaa Tammistossa ja Länsimäessä: ”Kova tarve on”

Vantaan Senioripaku jatkaa toimintaansa Länsimäessä ja Tammistossa syyskaudella 2021.

Senioripakun ideana on viedä hyvinvointia tukevia palveluja, kuten kevyttä liikuntaa ja yhdessäoloa, lähemmäksi ikäihmisiä.
Vantaan kaupunki käynnisti Senioripakun toiminnan kesäkuussa 2021 kokeilun pilottivaiheella.

– Senioripakun toimintaa päätettiin jatkaa nyt syksyllä, koska pääsimme käynnistämään toiminnan vasta kesän alussa koronarajoitusten hellittäessä, ja näin ollen toiminta-aika jäi aika lyhyeksi kesälomakauden käynnistyessä, kertoo projektikoordinaattori Hanna Valkeinen.

– Lisäksi Senioripaku liittyy Vantaan liikunnan palvelualueen Ikiliikkuja-hankkeeseen, jonka tavoitteena on edistää senioriliikuntaa. Hankkeella on rahoitus tällä hetkellä vuoden loppuun, Valkeinen lisää.

Hanna Valkeisen mukaan Senioripakupysäkeillä on ollut vaihtelevasti kävijöitä säästä riippuen. Kävijöitä on ollut pysähdystä kohden 4-11 ikäihmistä.

Millaista palautetta olette saaneet Senioripakun toiminnasta?

– Senioripaku on ollut odotettu ja toivottu kävijöiden keskuudessa. Selvästi tämän kaltaiselle toiminnalle on kova tarve, kun kaikki ikäihmisten harrastustoiminta on ollut tauolla, Hanna Valkeinen vastaa.

– Moni kertoo, että liikkumiskyky tuntuu heikentyneen korona-aikana, joten liikkeelle lähtö ja kevyt liikunta tekevät hyvää. Lisäksi samalla tulee sosiaalista kanssakäymistä.
Länsimäki ja Tammisto valikoituivat pilottikohteiksi, koska näillä alueilla asuu paljon eläkeläisiä ja erityisesti yli 75-vuotiaita. Samanaikaisesti palvelutarjonta erityisesti liikuntapalveluiden osalta on Länsimäessä ja Tammistossa kovin vähäistä.

– Senioripakua tullaan luultavasti kokeilemaan syksyn aikana myös muualla. Jos Ikiliikkuja-hanke saa jatkorahoitusta ensi vuodelle, on todennäköistä, että pakutoiminta jatkuu ja laajenee.

Hanna Valkeisen mukaan idea Vantaan Senioripakuun saatiin Kirkkonummelta, jossa sitä kokeiltiin syksyllä 2020. Vantaan Senioripakukonseptia on kehitetty yhteistyössä Metropolian ammattikorkeakoulun koordinoiman Seniorit tikissä -hankkeen kanssa.

– Ja myös Espoossa on ollut kesän 2021 aikana Senioripakutoimintaa.

Kaupungin tiedotteen mukaan Senioripaku pysäköi tiistaisin kello 11-12 Tammiston Numeropuistossa osoitteessa Tammistonkatu 21. Torstaisin kello 11-12 Senioripaku on Länsimäessä Suunnistajanpolun ja Kilpakujan kulmauksen kentällä. Senioripakun syksyn aikataulu on voimassa säävarauksella vuoden 2021 loppuun asti.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.