Satakielikuukausi juhlii kielellistä moninaisuutta

Äidinkieltä, monikielisyyttä ja kielellistä moninaisuutta juhlistavaa Satakielikuukautta vietetään tänä vuonna kuudetta kertaa.

Kulttuurikeskuksiin, kirjastoihin, kouluihin ja koteihin levittäytyvä verkostofestivaali alkaa kansainvälisenä äidinkielen päivänä 21. helmikuuta ja päättyy maailman runouden päivän ja maailman rasisminvastaisen päivän tapahtumiin 21. maaliskuuta 2020.

Satakielikuukausi haastaa ihmisiä tarkastelemaan äidinkielen ja kielten merkitystä taiteen, kohtaamisten ja yhdessä tekemisen kautta. Festivaalia on 2017 alkaen vietetty myös muissa Pohjoismaissa nimellä Multilingual Month.

Satutunnit, työpajat, näyttelyt, luennot ja muut tapahtumat tuovat taiteen ja kulttuurin kautta esiin monikielisyyden eri puolia, tutkivat kielen kautta rakentuvaa identiteettiä ja luovat mahdollisuuksia kohtaamisille yli kielirajojen. Verkostofestivaalin tapahtumia järjestetään eri puolilla Suomea, muun muassa Lappeenrannassa, Raisiossa, Tampereella ja pääkaupunkiseudulla. Satakielikuukauden internet-sivuilla ja Facebookissa julkaistaan poimintoja teemakuukauden tapahtumista.

Satakielikuukauden tapahtumia on myös Helsingissä.

Satakielikuukautta koordinoi Monikielinen kirjasto yhdessä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.