Satakielenrinne tuo satoja uusia asukkaita Tapiolan keskukseen

Satakielenrinteen uusi asuinkortteli tulee entisen Tuultentehtaan ja purettavan Satakielitalo -toimistorakennuksen paikalle. Uusia koteja rakennetaan suunnitelman toteutuessa yhteensä noin 650 asukkaalle.

Satakielenrinne sijaitsee Tapiolan keskuksen Leimuniityn alueella. Satakielenrinteen alueen kehittämisestä järjestettiin arkkitehtuurikilpailu vuonna 2017. Uuden asuinkorttelin suunnitelma pohjautuu kilpailun voittaneeseen ehdotukseen Birdie. Sen tekivät Verstas Arkkitehdit Oy ja LOCI maisema-arkkitehdit Oy.

Leimuniitty on osa Tapiolan valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Sen lounaisnurkka on kuitenkin pitkään ollut keskeneräinen. Suunnitelman myötä Leimuniityn maisema eheytyy, kertoo projektinjohtaja Antti Mäkinen Espoon kaupungin tiedotteessa.

Korttelialueen sisälle muodostuu Itätuulenkujan jatkeeksi vehreä raitti.

Asuinkorttelista tulee veistoksellinen ja vehreä. Leimuniityn laidalle rakennettavien talojen korkeudet vaihtelevat kahdesta kuuteen kerrokseen. Tuulimäen puolella kerroksia on neljästä kahteentoista. Asuintalojen välillä on neljä viihtyisää korttelipihaa ja talojen katoille rakennetaan terassipihoja ja viherkattoja, kertoo arkkitehti Minna Järvenpää.

Espoon kaupunkisuunnittelulautakunta päätti jättää Satakielenrinteen asemakaavan muutosehdotuksen pöydälle seuraavaan, 21. elokuuta pidettävään kokoukseen saakka.

Ilmanäkymä. Kuva: Verstas Arkkitehdit