Sara Ray on Suomen Lucia 2019

Folkhälsan valitsee Suomen Lucia-neidon yhteistyössä Hufvudstadsbladetin ja Svenska Ylen kanssa. Kuvassa Suomen Lucia 2019 Sara Ray, kuvaaja: Folkhälsan/Henrik Schütt.

-Suomen Lucia valittiin nyt 70:n kerran

Sara Ray on Suomen Lucia 2019

– Nyt olen jo hieman rauhoittunut, mutta kun sain kuulla uutisen, pulssi oli kyllä korkealla! Tuntuu todella mukavalta, sanoo Sara Ray, Suomen Lucia 2019.

Mitä odotat kaikista eniten?

– On vaikeaa mainita vain yhtä asiaa, koska tavallaan odotan aivan kaikkea. En ole miettinyt sitä etukäteen, sillä se olisi vain hermostuttanut minua. Olen vain keskittynyt kampanjaani ja yrittänyt levittää viestiä. Mutta odotan toki sitä, että saan laulaa, tavata kaikki Lucia-toiminnassa mukana olevat ihmiset, ja totta kai sitä, että saan kohdata kaikki ihmiset, joita vierailuilla tapaamme.

Sara Ray on mielissään saadessaan olla Lucia-keräyksen keulakuva. Keräys jatkuu vuodenvaihteen yli.

– Tämä tuntuu todella suurelta mahdollisuudelta voida vaikuttaa yhteiskunnassa ja antaa panoksensa heikommassa asemassa olevien puolesta. Minusta tuntuu, että juuri tästä joulussa on todella kyse: ihmisten näkemisestä.

– Ennen Lucia-äänestystä en ehkä tajunnut, kuinka paljon tehtävään kuuluu. Oma joululomani lyhenee kyllä jonkin verran. Mutta se ei tunnu lainkaan rasittavalta, koska nyt saan levittää aitoa jouluiloa ja olla osana jotakin todella merkityksellistä. Se on todella hienoa.

Ray painottaa, että kaikki kymmenen Lucia-ehdokasta ovat tehneet tärkeää työtä.

– Suurkiitos kaikille, jotka ovat äänestäneet, siitä riippumatta, ketä ehdokasta he ovat äänestäneet! Me kaikki olemme saaneet antaa panoksemme Lucia-keräykseen. Olemme kaikki olleet tärkeitä.

Myös Folkhälsan kiittää lämpimästi kaikkia kymmentä ehdokasta, jotka olivat Lucia-äänestyksessä mukana.

– Kaikki ehdokkaat antavat suuren panoksen keräykseen. Vuosittain noin viidesosa kokonaistuotosta kertyy äänestyksestä, kertoo viestintäjohtaja Camilla Westerlund.

– Te olette tehneet hienoa työtä, ja monet lapsiperheet saavat tukea ja apua raskaaseen arkeensa teidän ansiostanne.

Keräyksen keulakuva

Lucia on valon, ilon ja inhimillisyyden lähettiläs. Lucia ja Lucia-kuoro tekevät joulu- ja tammikuussa lähes 100 vierailua sairaaloihin, vanhainkoteihin ja juhlatilaisuuksiin.

Suomen Lucia on Lucia-keräyksen keulakuva. Vuosina 2014-2019 Lucia-keräyksen tuotoilla tuetaan lapsiperheitä, joilla on erilaisia vaikeuksia arjessaan. Vuonna 2018 keräys tuotti uuden ennätyksen, 193 000 euroa. Tämän vuoden keräys jatkuu 31.1.2020 saakka. Lue lisää ja osallistu keräykseen osoitteessa www.lucia.fi.

Lapsiperheillä voi olla vaikeaa monista eri syistä johtuen. Esimerkiksi köyhyys, sairaudet tai puuttuva läheisten tuki lisäävät monen perheen osalta uupumisen riskiä. Silloin vanhemmuutta ei välttämättä jaksa, vaikka tahtoa ja kykyä hyvään vanhemmuuteen olisikin.

Lucialla ja hänen seurueellaan on tiivis ohjelma joulukuussa

Sara Ray kruunataan Suomen Luciaksi Helsingin tuomiokirkossa perjantaina 13. joulukuuta kello 17. Hänet kruunaa presidentti Tarja Halonen. Sen jälkeen Lucia-kulkue matkaa läpi Helsingin keskustan.

– En ole koskaan tavannut häntä, mutta kun olin pieni, ja opin koulussa, kuka oli presidentti, se oli tuolloin Tarja Halonen – joten tuntuu todella erityiseltä, että juuri hän kruunaa Lucian, Ray sanoo.

Voit myös nähdä ja kuulla Lucian ja Lucia-kuoron Helsingin Bio Rexissä pidettävillä Lucia-markkinoilla sunnuntaina 15. joulukuuta kello 11-13. Samalla voit halutessasi ostaa hienoja olkitöitä, hyvää ruokaa sekä herkullisia leivonnaisia.

Tänä vuonna Suomen Lucia täyttää 70 vuotta. Tätä juhlistetaan hyväntekeväisyyskonsertilla, jossa esitetään tunnelmallisia Lucia- ja joululauluja. Lucia-konsertti su 15.12. klo 16 Bio Rexissä (Lasipalatsi), 2. kerros. Mukana mm. Suomen Lucia 2019, Lucia-kuoro, Frida Andersson, Josefin Silén, Vasas flora och fauna, luvassa myös yhteislaulua. Liput 25/35/50 € Ticketmaster.fi tai puh. 0600 10 800 (1,98 € /min + pvm). Tuotot menevät Folkhälsanin työhön hädänalaisten perheiden parissa. Aiemmin päivällä järjestetään myös lastenkonsertti. Robin Hund & Hans glada orkester soittaa svengaavaa lastenmusiikkia su 15.12. klo 10.30 Bio Rexissä (Lasipalatsi), 2. kerros. Lastenkonserttiin on vapaa pääsy.

Lucialle on varattu jo lähes 100 vierailukäyntiä muun muassa sairaaloihin, vanhainkoteihin, Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistön luokse sekä eduskuntaan.

 

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.