Sähköbussit keräävät kiitosta

Helsingin joukkoliikenteessäkin tutut sähköbussit miellyttävät sekä matkustajia että kuljettajia.

Esimerkiksi viime elokuussa käyttöön otetut oranssit sähkönivelbussit liikennöivät Helsingissä.

HSL-kuntayhtymä selvitti Helsingin seudun matkustajien ja linja-autonkuljettajien kokemuksia sähköbusseista 18.10.-22.10.2021. Sähköbussien matkustajille ja kuljettajille jaettiin Helsingin keskustassa tutkimuskortteja, joissa oli linkki, QR-koodi, kyselyyn. HSL:n mukaan kyselyyn vastasi yli 500 matkustajaa ja runsaat 20 bussinkuljettajaa.

Sähköbusseissa viehättää matkustajia HSL:n kyselyn mukaan etenkin niiden ympäristöystävällisyys. Yli 90 prosenttia kyselyn vastaajista piti sähköbussien ympäristöystävällisyyttä tärkeänä asiana.

Peräti 86 prosenttia vastaajista piti sähköbusseja muita busseja hiljaisempina ja kaksi kolmasosaa oli sitä mieltä, että sähköbussit tärisevät muita busseja vähemmän. Yli puolet vastaajista ajatteli, että matkanteko sähköbusseilla oli miellyttävämpää muilla busseilla.

Yli puolet vastaajista piti tärkeänä myös sähköbussien erottuvaa ulkoasua. Helsingin seudun liikenteeseen tuli elokuussa täyssähköisiä nivelbusseja, jotka kulkevat runkolinjoilla 20, 30 ja 40. Runkolinjojen bussit tunnistaa oranssista värityksestä.

Yli 90 prosenttia kyselyyn vastanneista bussikuljettajista ajatteli sähköbussien olevan muita linja-autoja hiljaisempia. Noin 80 prosenttia kuljettajista kertoi ajavansa mieluummin sähköbussilla kuin muilla busseilla.

Kolme neljäsosaa kuljettajista ajatteli sähköbussien tärisevän muita busseja vähemmän. Yli puolet kuljettajista kertoi, että sähköbussilla ajaminen vähentää työpäivän aiheuttamaa kuormitusta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.