Raide-Jokeri: nurmiraide estää autoliikenteen Maaherrantiellä

Raide-Jokerin valmistuttua autoliikenne ei ole mahdollista Maaherrantiellä Veräjämäessä ja Viikinmäessä. Syynä on se, että koko Maaherrantie varustetaan sepeli- ja nurmiraiteilla eikä erillisiä autokaistoja rakenneta.

Maaherrantielle on perinteisesti eksynyt läpiajoliikennettä, vaikka se on joukkoliikennekatu. Tulevaisuudessa ajoneuvoliikenteen ei pitäisi olla mahdollista Maaherrantiellä rakenteellisista muutoksista johtuen.

Runkolinjabussin 550 reitti siirtyy pois Maaherrantieltä 1. maaliskuuta 2021. Radan rakentamistyöt jatkuvat koko kadun matkalta bussiliikenteen siirryttyä kiertoreitille ja ne valmistuvat arviolta vuoden 2022 loppuun mennessä.

Bussit eivät voi palata Maaherrantielle rakennustöiden valmistumisen ja pikaraitiotien liikennöinnin alkamisen välisenä aikana.

– Koko Maaherrantien osuus raitiotiestä on sepeli- tai nurmiraidetta, jonka päällä ei voi ajaa autoilla. Pikaraitiotien liikennöinti alkaa kesäkuussa 2024, Raide-Jokerin projektitoimisto tiedotti.

Maaherrantie muutetaan joukkoliikennekaduksi, joka on jatkossa ainoastaan pikaraitiotieliikenteen sekä jalankulun ja pyöräilyn käytössä.

– Sujuva ja täsmällinen raitioliikenne vaatii muusta liikenteestä erotellun oman kaistan, eikä katutilan leveys riitä erillisten henkilöautokaistojen rakentamiseen raitiotien viereen.

Runkolinjabussin 550 siirtyessä pois Maaherrantieltä 1. maaliskuuta linjan poikkeusreitti kulkee Käpylän Taivaskallion, Viikinrannan ja Viikintiellä sijaitsevan Maaherrantien pysäkin kautta. Bussiliikenteen siirtyminen kiertoreitille mahdollistaa Raide-Jokerin radan sujuvan rakentamisen Maaherrantiellä.

Runkolinjabussin 550 siirtyessä poikkeusreitille Oulunkylän aseman, Veräjämäen ja Viikinmäen pysäkit Maaherrantiellä poistuvat käytöstä.

Linjan 550 uuden reitin myötä Kunnalliskodintielle tulee voimaan moottoriajoneuvojen läpiajokielto. Ajokielto ei koske linja-autoja eikä työmaan ajoneuvoja.
Maaherrantien entistä rautatiesiltaa aletaan purkaa maaliskuussa 2021. Vanhan sillan tilalle rakennetaan uusi silta Raide-Jokerin pikaraitiotieliikenteelle ja pyöräilylle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.