Pyöräilijät aiotaan häätää Hesperian esplanadilta

Puiston hiekkakäytävät ovat ominaisia Hesperian esplanadille. Kuva: Teina Ryynänen

Hesperian Esplanadille Töölössä suunnitellaan peruskorjaus.

Hesperian esplanadi sijaitsee Eteläisen ja Pohjoisen Hesperiankadun välisellä alueella ulottuen Taivallahdelta Mannerheimintielle asti.

Historiallinen puisto tarvitsee peruskorjauksen, jota varten Helsingin kaupunki laatii suunnitteluperiaatteet syksyn aikana.

– Suunnittelun tavoitteena on puiston ominaispiirteiden säilyttäminen ja vahvistaminen. Hesperian esplanadin ominaispiirteitä ovat muun muassa katuja ja puistoa rajaavat puurivit, leikatut orapihlaja-aidat, puiston käytävät sekä laajat kenttäalueet, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Suunnitteluperiaatteissa käydään läpi myös puiston valaistus ja kalusteet, hulevesien käsittely, puiston luontoarvot sekä puistossa sijaitsevien muistomerkkien arvonmukainen ympäristö.

– Työssä otetaan kantaa myös puiston puurivien uudistamisperiaatteisiin. Myös leikkipuisto Taivallahden tuleva peruskorjaus otetaan huomioon.

Lisäksi puiston läpi kulkeva pyöräilyreitti siirretään katualueelle ja sen myötä alueelle tehdään myös liikennesuunnitelma.

– Hesperian esplanadin läpi kulkee pyöräilyn pääreitti Taivallahdelta Töölönlahdelle. Puiston läpi kulkeva reitti on ongelmallinen sekä pyöräliikenteen selkeyden että sujuvuuden kannalta, tiedottaa kaupunki.

Jatkossa pyöräliikenne kulkee joko yksisuuntaisilla pyöräkaistoilla tai autoliikenteen kanssa samalla ajoradalla.

Mikäli suunnittelussa päädytään yksisuuntaisiin pyöräkaistoihin, pysäköintipaikkojen määrä vähenisi merkittävästi Pohjoisella ja Eteläisellä Hesperiankadulla.

– Suunnittelun aikana tutkitaan myös muita vaihtoehtoja. Tavoitteena on, että kaduilta poistuisi mahdollisimman vähän pysäköintipaikkoja, kaupunki lupaa.

Suunnittelualue kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.