Puotilassa toimii oma kesäteatteri

Juhannuksen jälkeen Puotilan Kesäteatterissa saa ensiesityksen koko perheen näytelmä Mimmi Lehmä ja Varis. Ohjaaja Samu Loijas on dramatisoinut näytelmän Jujja Wieslanderin satukirjoista ”Mimmi Lehmä ja Varis retkeilevät” sekä ”Mimmi joka tahtoi keinua”.

Näytelmä kertoo Mimmi-lehmästä, joka haluaa laajentaa kokemuspiiriään. Mimmi ei välitä ennakkoluuloista, vaan saa epäilevän Varis ystäväsäkin voittamaan pelkojaan esimerkillään. Kaiken tämän mahdollistaa turvallinen kotihaka isännän luona. Jopa kaihoisa maatalon isäntäkin löytää arkeensa ilon Mimmin avustuksella, kerrotaan Puotilan Kesäteatterin tiedotteessa.

Puotilan kesäteatterissa katsojilla on aina oma tärkeä osa esityksen kulussa. Näyttämön ja katsomon raja on mahdollisimman pieni, jotta katsojat saavat osallistua yhteisen tarinan tekemiseen.

Mimmi Lehmä ja Varis -näytelmän ensiesitys on 27.6. kello 13. Esityksiä on kesän aikana yhteensä 31.

Puotilan Kesäteatteri sai alkunsa vuonna 2014 kun teatterin ammattilaiset, kollegat ja ystävykset Karo Lauronen ja Samu Loijas löysivät itsensä ränsistyneen Puotilan kartanon pihalle ja totesivat ympäröivän miljöön sopivan erinomaisesti kesäteatterille. Pian he saivatkin kuulla, että kyseisellä paikalla oli toiminut myös ylioppilasteatterin kesäteatteri 1970-luvulla. Ihmeellisen sattuman lisäksi myös itse Puotilan kartanon saneerausta oltiin parhaillaan käynnistämässä.

Uuden itähelsinkiläisen kesäteatterin avajaisnäytelmänä esitettiin Kathryn Schultz Millerin näytelmä Liisa Ihmemaassa. Kesällä 2015 esitettiin puolestaan Hans Christian Keisarin Uudet Vaatteet. Klassikkotrilogia huipentui Saapasjalkakissa –näytelmään kesällä 2016.

Vuonna 2017 nähtiin uutta kotimaista draamaa kun kesäteatterissa vietettiin suurta urheilujuhlaa Herra Hakkaraisen Suuren Urheiluesityksen parissa. Vuonna 2018 rakastettu parivaljakko Viiru ja Pesonen kohelsivat kesäteatterin lavalle näytelmässä Viiru Muuttaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.