Puotilan ala-aste saa tilapäistilat Leikkiniityn kentälle

Kaupunki on selvittänyt väistötiloille kokonaisratkaisua, jossa voidaan hyödyntää jo olemassa olevia tilapäisiä koulurakennuksia. Puotilan ala-asteen väistötilat koostuvat useammista tiloista, joista osa on toisaalta siirrettäviä rakennuksia ja osa uusia tilapäisiä rakennuksia.

Siirrettävät sekä uudet rakennettavat väistötilat tulevat Puotilan Leikkiniityn kentälle (lähellä Rusthollarintie 1:tä), mutta osa koulun toiminnoista on aluksi koulun pihalla olevissa väistötiloissa (Klaavuntie 17).

Tilapäisten koulurakennusten maaurakointi Leikkiniityssä alkaa, kun tilapäiset koulurakennukset saavat rakennusluvat. Rakentaminen alkaa loppuvuodesta 2019, Helsingin kaupunki tiedotti marraskuussa.

Rakentaminen tuo Leikkiniittyyn suuria ajoneuvoja. Työmaaliikenne on vilkkaimmillaan hankkeen alkuvaiheessa, ja se kulkee Rusthollarintien kautta. Moduulien kuljetusrekat ovat kookkaita. Rakentamisen vuoksi Leikkiniityssä kaadetaan joitakin puita, mutta säilytetään labyrintti.

Tammikuussa 2020 Leikkiniittyyn siirretään Kontulassa Botby grundskolan käytössä kolme vuotta olleet tilapäiset rakennukset. Aikataulun mukaan nämä siirrettävät tilat ovat valmiina helmi-maaliskuussa 2020.

Turvallisuuden suunnittelu on työmaiden arkea. Kulloinkin rakenteilla oleva osa Leikkiniityn tiloista erotetaan työmaa-aidoin muista käytössä olevista alueista ja rakennuksista.

Alkuvuodesta 2020 Leikkiniittyyn aletaan rakentaa uusia tilapäisiä koulurakennuksia, jotka tulevat Puotilan ala-asteen käyttöön syyslukukauden alussa 2020. Tällöin Puotilan ala-asteen pihalla olevien tilapäisten tilojen käyttö loppuu ja koko koulu toimii Leikkiniityssä.