Laulavat rakennusmestarit konsertoivat Käpylässä

Pitkäikäinen mieskuoro järjestää ilmaisen konsertin Käpylän kirkossa torstaina 12. joulukuuta.

Helsinkiläiset rakennusmestarit perustivat laulukuoron vuonna 1915 eli 104 vuotta sitten.

Mestari-Laulajat kuuluu Suomen vanhimpiin mieskuoroihin. Kuoron laulajaveljet ovat jo yli kolmen miespolven ajan vaalineet suomalaisen mieskuorolaulun perinteitä ja samalla rakentajakulttuuria, kertoo kuoron puheenjohtaja, Käpylässä lapsuutensa viettänyt Hannu Ahokanto.

Myös kuoron kunniapuheenjohtaja ylirakennusmestari Risto Louhos on entisiä käpyläläisiä.

– Mestari-Laulajat on edelleen leimallisesti yhden ammattikunnan kuoro, mutta elinvoimaisuutta on pidetty yllä ottamalla jäseniksi muitakin ”alan miehiä”. Rakennus- ja kiinteistöalalla toimivien ja alalta eläköityneiden miesten kuoro jatkaa edelleen vireänä ja keikkailee usein ulkomaita myöten, Hannu Ahokanto kertoo.

Mestari-Laulajat pitää jo perinteisen joulukonsertin Käpylän kirkossa torstaina 12. joulukuuta. Konsertti alkaa kello 18 ja solistina on sopraano Johanna Tuomi. Kuoroa johtaa Anita Lehtonen. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelmalehtinen maksaa 15 euroa.

– Ensimmäisen kerran Mestari-Laulajat esiintyivät Käpylän kirkossa vuonna 1996. Konsertin väliaikana yleisö voi tälläkin kertaa ostaa kahvia ja itseleivottua pullaa. Kuoro on esiintynyt viime vuosina Käpylässä myös laskiaissunnuntaisin Taivaskalliolla Lions Clubin perinteisessä tapahtumassa, Hannu Ahokanto kertoo.

Kuoro konsertoi joulun lähestyessä myös Meilahden kirkossa 14.12 ja Mikael Agricolan kirkossa 21.12. Suunnitelmissa myös on, että Mestari-Laulajat esiintyy Käpylän Leijonaklubin Taivaskallion laskiaistapahtumassa sunnuntaina 23. helmikuuta 2020 kello 12 ja 12.30.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.