Punavuorelainen kirjailija teki romaanin punavuorelaisesta kirjailijasta

Punavuoressa asuvalta kirjailijalta Natalia Kivikolta on ilmestynyt Punavuoreen liittyvä romaanikirja. Natalia Kivikon romaani ”Punavuoriefekti” kertoo Punavuoressa asuvasta kirjailijasta, joka päättää kirjoittaa menestyvän autofiktion ja joka joutuu muuttamaan Punavuoresta lähiöön.

Mitä tapahtuu kun elämä siirtyy kaupungin keskustasta lähiöön? Natalia Kivikon Punavuoriefekti on rehellinen ja hersyvä kertomus luokkarajojen ylittämisestä, 2000-luvun työläisyydestä ja taiteilijuudesta.

– Sietämättömän kevyt etelähelsinkiläinen eksistenssi saa kolauksen, kun päähenkilö joutuu pakon edessä muuttamaan Punavuoresta ja kohtaamaan värittömän lähiöelämän silmästä silmään. Kuohuviini vaihtuu lonkeroon, eikä halvan tupakan hajua pääse karkuun edes kodin seinien sisällä, luonnehditaan romaania Aviador Kustannuksen tiedotteessa.

Teos kysyy, voiko luokan riisua ja jättää taakseen kuin koinsyömän ja vienosti virtsaisen neuleen. Romaani analysoi viiltävällä tarkkuudella nykyajan megatrendejä ja luokkaraja-aitojen yli sukkelasti hyppivän urbaanin ihmisen mielenliikkeitä.
Tiedotteen mukaan eteläsavolainen, sittemmin punavuorelaistunut Natalia Kivikko on vapaa kirjailija, joka on opiskellut kirjallisuustiedettä Helsingin yliopistossa ja kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa.

Punavuoriefekti on Kivikon viides romaani.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.