Pitäjänmäen asema menetti matkustajia yhdeksän prosenttia

Mäkkylän rautatieaseman matkustajamäärä on kasvanut toukokuussa 2019 jopa yhdeksän prosenttia verrattuna vastaavaan ajankohtaan edellisvuonna. Samaan aikaan Pitäjänmäen rautatieaseman matkustajamäärä on laskenut vuodesta 2018 yhdeksän prosenttia.

HSL:n mukaan Mäkkylän aseman käyttäjämäärä on lisääntynyt Helsingin seudun joukkoliikenteen vyöhykeuudistuksen ansiosta. Uudistus astui voimaan huhtikuun lopulla 2019. Mäkkylä on ollut pääkaupunkiseudun vähiten käytetyimpiä asemia.

Vyöhykeuudistus ei ole aiheuttanut matkustajamäärien kasvua lähijunaliikenteessä, mutta matkustajien käyttämiin asemiin on tullut muutoksia. Kasvua on ollut Mäkkylän aseman lisäksi myös Leppävaaran, Huopalahden ja Myyrmäen asemilla. Laskua on ollut sellaisilla rautatieasemilla, jotka ovat juuri Helsingin rajan sisäpuolella, kuten esimerkiksi Pitäjänmäen ja Malminkartanon asemilla. Malminkartanossa matkustajamäärä on pienentynyt seitsemän prosenttia.

Tämä viittaa siihen, että uudet vyöhykerajat ja lippujen hinnoittelu ovat vaikuttaneet reittivalintoihin. Kulkureitit ovat osittain muuttuneet niin, että aiemman edullisemman, mutta mahdollisesti hieman vaikeamman yhteyden sijasta uusi reitti kulkee nyt kätevimmän ja lähimmän aseman kautta. Esimerkiksi noin 100 päivittäistä matkustajaa on siirtynyt käyttämään Mäkkylän asemaa Pitäjänmäen sijaan, kertoi HSL:n ryhmäpäällikkö Marko Vihervuori tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.