Pielisjärvi-aiheinen taideteos Ressun lukioon

Susanne Gottbgerg: Pielisjärvi Revisited. Kuva: Sonja Hyytiäinen / HAM

Keskustassa sijaitseva Ressun lukio on saanut uuden taideteoksen nimeltään Pielisjärvi Revisited. Se on sijoitettu lukion juhlasaliin johtavaan aulaan. Kampissa Kalevankadulla toimivan Ressun lukion tilat on äskettäin peruskorjattu.

Teoksen on tehnyt Susanne Gottberg. Maalaus on parafraasi eli mukaelma Eero Järnefeltin öljyvärimaalauksesta Syysmaisema Pielisjärveltä. Järnefeltin maalausteos on vuodelta 1899.

– Idea Susanne Gottbergin Pielisjärvi Revisited -teokseen syntyi aulassa vanhastaan esillä olevasta pienikokoisesta Järnefeltin maalauksen kopiosta. Gottberg halusi omalla mukaelmallaan luoda tilaan maalausten välisen keskustelun, tiedotti Helsingin kaupunginmuseo.

Ressun lukion lisäksi helsinkiläisten lasten ja nuorten käyttämiin tiloihin valmistui vuoden 2020 aikana kaksi muuta prosenttiperiaatteella toteutettua taideteosta.

Malminkartanossa valmistui nuorisotalon tiloihin Konsta Ojalan kahdeksanosainen teos New Horizons. Malminkartanossa niin ikään sijaitseva päiväkoti Lasten Kartano on saanut Kati Immosen taideteoksen Kaveripiknik.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.