Pasilan Postipuistoon on myönnetty ensimmäiset rakennusluvat

Kuvituskuva

Pohjois-Pasilaan kaavoitetun Pohjoisen Postipuiston ensimmäiset rakennusluvat on hyväksytty. Helsingin kaupungin ympäristö- ja lupajaosto päätti samassa kokouksessa myöntää rakennusluvan Postipuiston ensimmäiselle neljälle kerrostalolle.

Asunto Oy Helsingin Kuriiri käsittää kahdenkerroksisen asuintalon, jossa on 82 hitas-omistusasuntoa. Kohteen rakennuttaa Helsingin kaupungin asuntutuotantotoimisto. Autopaikkoja tehdään 41 kappaletta, eli puolet asunnoista on autottomia. Kerrostalo rakennetaan Postipuiston alueelle perustettavalla Lavakadulla.

Helsingin asumisoikeus Oy Haso rakennuttaa Postipuistoon 81 asuinhuoneiston Postimiehen. Kahdeksankerroksinen asuintalo sijoittuu niin ikään Lavakadulle. Postimiehen asukkaille on suunniteltu 39 autojen parkkipaikkaa, joten asuntojen määrään suhteutettuna autopaikkoja rakennetaan melko vähän.

Asunto Oy Helsingin Postinkantaja on puolestaan Bonava Suomi Oy:n kohde, johon rakennetaan 74 asuntoa. Kohteessa on kahdeksan kerrosta ja se sijoittuu osoitteeseen Postiljooninkatu 17. Asunnot ovat vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja. Autopaikkoja tulee ainoastaan 30, joten asuntoja on yli puolet enemmän kuin autopaikkoja.

Rakennuslupapäätöksen mukaan Bonava Suomi Oy toteuttaa Postipuistoon nyt toisenkin kerrostalon, johon sijoittuu 57 hitas-omistusasuntoa. Autopaikkoja tehdään 28.

Helsingin kaupunki on kaavoittanut Pohjoisen Postipuiston asuinalueen Metsäläntien eteläpuoliselle laajalle alueelle, jossa aikoinaan toimi Maaliikennekeskus. Pohjoiseen Postipuistoon syntyy tulevaisuudessa melkein 6 000 asukkaan asuinalue.

Postipuiston eteläinen asuinalue rakennetaan myöhemmin tulevaisuudessa sitten kun Postin lajittelukeskuksen toiminnot siirtyvät muualle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.