Pasilan Postipuiston ensimmäinen Heka-talo valmistui

Sisäpihaa kaunistaa puinen ulkoiluvälinevarasto. Kuva: Heikki Kynsijärvi / Heka

Helsingin kaupungin omistama vuokra-asuntoyhtiö Heka on saanut ensimmäisen talonsa Pohjois-Pasilan uudelle Postipuiston asuinalueelle.

Helsingin kaupungin asunnot Oy:n eli Hekan ensimmäinen talo Pohjois-Pasilan Postipuistossa on syyskuussa 2022 valmistunut Kustinpolku 7.

– Energiapihissä talossa on 111 asuntoa yksiöitä viiden huoneen perheasuntoihin. Uudistuotanto Hekalle jatkuu vilkkaana, ja ensi vuonna valmistuu lähes 800 uutta asuntoa eri puolille Helsinkiä, tiedotti Heka.

Kustinpolku 7:n Heka-talo käsittää asuntojen lisäksi runsaasti yhteisiä tiloja. Ullakkosaunojen lisäksi talossa on kerhohuone, pesula sekä erilaisia varastoja.

Samassa korttelissa sijaitsee myös Helsingin kaupungin asumisoikeustalo Postiljooni, jonka kanssa Kustinpolku 7:n asukkaat jakavat yhteisen pihan. Pihaa kaunistaa puurakenteinen ulkoiluvälinevarasto, jossa on tilaa muun muassa asukkaiden polkupyörille.

Heka on vastuullisuusohjelmassaan päättänyt, että kaikilla valmistuvilla uudisrakennuksilla on energialuokka A. Näin on myös Kustinpolulla.

– Asuntojen sähkölaitteet ovat energiapihejä ja osa kiinteistön tarvitsemasta sähköstä tuotetaan talon katoille asennetuilla aurinkopaneeleilla. Energiaa säästetään myös jäteveden lämmöntalteenotolla, joka kerää talteen esimerkiksi suihkuveden hukkalämmöt. Kustinpolku 7:n ympäristöystävällisyyttä lisää myös ekologiset rakennusmateriaalit.

Talon asukkaat saavat reaaliaikaista tietoa talon energiankulutuksesta, sillä talon veden- ja sähkökulutusta sekä aurinkopaneelien sähköntuotantoa voi seurata auloissa olevilta näytöiltä.

Kustinpolku 7:n on suunnitellut Arkkitehdit Hannunkari & Mäkipaja Oy, ja sen rakennuttamisesta vastasi Helsingin asuntotuotanto ATT.

Kustinpolku 7 on ensimmäinen Heka-talo kehittyvällä Postipuiston alueella. Kuva: Heikki Kynsijärvi / Heka

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.