Palmunlehvä-keräys tukee avuntarvitsijoita ja paikallisia ravintoloita Järvenpäässä

Kuvituskuva

Järvenpään Seudun Nuorkauppakamari on yhteistyössä Järvenpään seurakunnan kanssa jälleen käynnistänyt tämän kevään aikana Palmunlehvä-keräyksen.

Tämän hyväntekeväisyyskampanjan tarkoituksena on auttaa vähävaraisia ja heikommassa asemassa olevia lahjoittamalla heille lahjakortteja Järvenpäässä toimiviin ravintoloihin. Ajatuksena on tuoda pientä helpotusta ihmisten arkeen ravintolasta lunastettavien ruokien muodossa.

Palmunlehvä-keräykseen voi osallistua ostamalla lahjakortin hyväntekeväisyyskampanjassa mukana olevaan ravintolaan. Nuorkauppakamari toimittaa ostetut lahjakortit seurakunnan diakoneille, jotka ohjaavat lahjakortit eteenpäin eniten apua tarvitseville. Palmunlehvä-keräys on Nuorkauppakamarien vuosittaisen Joulupuu-projektin ”pikkuveli”, joka perustuu puhtaasti ihmisten vapaaehtoiseen auttamishaluun.

Palmunlehvä-keräys sai alkunsa vuosi sitten keskellä rankinta korona-epidemiaa, jolloin moni koki suurta ahdinkoa niin taloudellisesti kuin sosiaalisestikin menetettyjen työpaikkojen ja sosiaalisten kontaktien kutistumisen vuoksi. Edelleen avuntarve on suuri ja kevään mittaan rajoitukset ovat kiristyneet, joten nuorkauppakamari yhdessä seurakunnan kanssa päättivät ryhtyä yhteistoimin jälleen organisoimaan hyväntekeväisyyshanketta.

– Palmunlehvä-keräyksessä keskiöön on tänä vuonna nostettu paikalliset ravintola-alan toimijat, kertoo väistyvä puheenjohtaja Salla Niemelä nuorkauppakamarista.

Moni ravintola on kokenut tappioita asiakaskadon myötä ja maaliskuussa ravintolatoiminta rajattiin vain noutoruokailuun. Kaikki mukana olevat ravintolat ovat jatkaneet toimintaansa take-way-ruokatarjoilun merkeissä.

– Olemme iloisia, että Palmunlehvä-keräys jatkuu, nyt vähän eri muodossa. Koronatilanteen vaikutukset ihmisten talouteen näkyvät selvästi diakoniatyössä ja kaikki apu tulee tarpeeseen. On myös hienoa olla tukemassa paikallisia yrityksiä tällä tavalla, nyt ravintolasulun aikana, kertoo Mirka Rotola-Pukkila Järvenpään seurakunnasta.

Paikallisista ravintoloista mukana Palmunlehvä-keräyksessä ovat Kakkutalo Gilan, Härmän Rati, Lounaskahvila Tyyni, Ravintola Huvila ja Herkkupaja. Hyväntekeväisyyshankkeessa mukana olevat yrittäjät kokevat auttamistyön myös merkittävänä tekona, jossa inhimillisyys korostuu yhteistyötä ylläpitävänä voimana.

– Mahtavaa, että pääsee mukaan auttamaan konkreettisesti heikoimmassa asemassa olevien arkea, kommentoi keräyksestä Mika Gilan Kakkutalo Gilanilta.

Lisätietoja Palmunlehvä –keräyksestä: https://jcjarvenpaa.fi/palmunlehva/

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.