Oranssit haitaribussit saapuivat Konalaan

Uusi sähkönivelbussi testiajossa.

Tavallinen bussilinja 39 on muuttunut uudeksi runkolinjaksi 30 elokuun puolivälissä 2021. Näin ollen Konalan halki on alkanut liikennöidä oranssin värisiä linja-autoja.

Kaiken kukkuraksi uutta runkolinjaa ajetaan uudentyyppisillä sähkönivelbusseilla, jotka tuovat mieleen takavuosien haitaribussit.

Runkolinja 30 noudattaa entisen 39:n reittiä, paitsi linjan pohjoispäässä reittiä on jatkettu Vantaan Myyrmäen rautatieasemalta Honkasuon pysäkille ja eteläpäässä Kampista Eiraan.
Runkolinjaa liikennöidään tiheällä vuorovälillä, ja viikonloppuisin melkein vuorokauden ympäri. Runkolinjalla on avorahastus, eli kyytiin voi nousta myös bussin keskiovista, tiedotti HSL.

Runkolinjan tulo ei ole karsinut pysäkkien määrää Konalassa. Runkolinja 30 pysähtyy Konalassa kaikilla samoilla pysäkeillä kuin linja 39. Sen sijaan Pitäjänmäen puolella runkolinja ei pysähdy pysäkeillä Takkatie ja Vanha viertotie.

Vantaan puolellakaan ja kantakaupungissa runkolinja 30 pysähdy aivan kaikilla pysäkeillä. Eiran ajosuuntaan liikennöitäessä bussi 30 ei pysähdy Helsingissä pysäkeillä Paciuksenkaari, Linnankoskenkatu, Töölön sairaala ja Iso Roobertinkatu. Konalan suuntaan bussi 30 ei käytä pysäkkejä Kampintori, Töölön sairaala, Paciuksenkaari, Vanha viertotie ja Takkatie.

Pitäjänmäessä liikennöivät ennestään runkolinjat 550 ja vuonna 2020 aloittanut 200.

Sähkönivelbusseja liikennöi bussiyhtiö Nobina.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.