Oho! Lommoinen sähkökaappi onkin taideteos

Helmiä sioille, Denise Ziegler. Kuva: Jussi Tiainen.

Kannelmäen ja Maununnevan katukuvassa on esillä kohteita, joita ei välttämättä ensikatsomalla huomaa taideteokseksi.

Yksi teoksista muistuttaa lommollaan olevaa sähkökaappia, jonka edessä näyttäisi olevan jääpaloja. Toinen teos on melkein kuin tavallinen kullanvärinen auto, jonka ulkokuoressa on isoja reikiä.

Suomen Kuvanveistäjäliiton toteuttama Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio on tuonut tänä kesänä nykykuvanveistoa ympäri Helsinkiä. Julkiseen tilaan sijoittuvat teokset vaihtavat paikkaansa.

Taiteilijaryhmä Paganin virtuaalinen teos Chrysalis on nähtävillä Malminkartanon huipulla 15. syyskuuta saakka. Malminkartanon monitoimitalolla oli heinäkuussa esillä taideteos Strange Fruit, suomeksi Outo hedelmä.

Kauppakeskus Kaareen Kannelmäkeen tulee esille Anna-Kaisa Ant-Wuorisen taideteos Autokulta. Se on Kaaressa 23.8.-15.9.

Lommoista sähkökaappia ja jääpaloja muistuttava taideteos on esillä Kaarelan jäähallin luona Maununnevalla 10.8. – 15.9. Teoksen nimi on Helmiä sioille. Sen on tehnyt kuvanveistäjä Denise Ziegler.

Liikkuvan julkisen taiteen laboratorio -hankkeen toteuttamisessa tukevat kumppanit Helsingin kaupungin kulttuuri ja vapaa-ajan toimiala sekä HAM Helsingin taidemuseo. Hanke on saanut Suomen Kulttuurirahaston Taide toiseen -apurahan.

Helmiä sioille, Denise Ziegler. Kuva: Jussi Tiainen.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.