Nyt se alkaa! Hakaniemen Elanto uuteen kukoistukseen

Entiseen Elannon ja Sokoksen tavarataloon puhalletaan nyt toden teolla uutta henkeä Hakaniementorin laidalla. Se onkin tarpeellista, sillä Hakaniemen historiallinen merkkikohde on ollut pitkään tyhjillään Hok-Elannon lopetettua toimintojaan kiinteistössä.

Tavaratalo ja kaksi muuta kiinteistöä yhdistetään yli 22 000 neliön toimisto- ja palvelukokonaisuudeksi. Osana hanketta Siltasaarenkatu 6:n talo puretaan ja korvataan uudella rakennuksella.

Hakaniemessä alkaa mittavat rakennustyöt, kun kiinteistösijoitusyhtiö Antilooppi aloittaa Siltasaari 10 -hankkeen. Työt käynnistyivät lokakuussa 2019 purkutöillä, joiden myötä Siltasaarenkatu 6:n kiinteistö puretaan talven 2019-2020 aikana.

Siltasaarenkadun ilmettä tulee vuoden 2021 syksyllä valaisemaan tyylikäs uudisrakennus, joka yhdistyy entisenä Elannon tavaratalona tunnettuun Siltasaarenkatu 8-10:een ja Paasivuorenkatu 4-6:n kiinteistöön. Muutostyön pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa Arkkitehtitoimisto SARC.

Siltasaari 10 -hanke käynnistää Hakaniemen mittavan uudistumisen ja on alkua alueen uudelle kukoistukselle. Me haluamme tarjota kaupunkilaisille kohtaamispaikkoja ja työntekijöille yksilöllisiä työympäristöjä, jotka hengittävät samaan tahtiin ympäröivän kantakaupungin kanssa, sanoi Antiloopin toimitusjohtaja Tuomas Sahi tiedotteessa.

Vuoden 2021 lopussa valmistuvan saneerauksen yhteydessä kiinteistökokonaisuuteen syntyy monipuolinen valikoima korkealaatuisia tiloja erilaisiin tarpeisiin. Siltasaari 10:ssä on toimistotiloja isoille ja pienille yrityksille sekä kalustettuja yhteiskäyttöisiä projekti-, neuvottelu- ja työtiloja joustavaan tarpeeseen.

Siltasaari 10 tulee tarjoamaan useita kahviloita ja ravintoloita sekä vähittäiskaupan palveluita niin talon toimistokäyttäjille kuin muillekin kaupunkilaisille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.