Nurmijärvelle rakennetaan päiväkoti ”pienille professoreille”

Hehku-tiedepäiväkodista tulee hirsipäiväkoti.

Vanha-Klaukan asuinalueella Nurmijärvellä avataan uusi yksityinen tiedepäiväkoti Hehku alkuvuodesta 2022.

Vanha-Klaukka sijaitsee Klaukkalan kampusalueen ja Isosuon Natura-alueen välissä. Nurmijärven kunnanhallitus päätti tontin luovutuksesta 15. helmikuuta 2021, joten päiväkodin rakentaminen alkaa keväällä 2021.

Pilke päiväkodit Oy:n tiedepäiväkodissa keskitytään lasten ajatuksista ja kiinnostuksesta nousevien ilmiöiden tutkimiseen ja ihmettelyyn yhdessä. Lasten iästä riippuen se voi olla esimerkiksi veden olomuotojen tarkastelua, aurinkokunnan tutkimista, sateenkaaren ihmettelyä tai kolmiulotteisten kappaleiden rakentelua. Alle kolmevuotiaiden lasten tiedekasvatus perustuu aistien käyttämiseen, havaitsemiseen, ihmettelyyn, kyselemiseen, tarinoihin ja satuihin.

– Päiväkodin oppimisympäristöt on rakennettu siten, että ne houkuttelevat ja kannustavat tutkimiseen ja kokeiluun. Päiväkodissa on muun muassa erillinen tutkimusleikkitila, jossa pienet professorit voivat tehdä tutkimuksiaan pipeteillä, luupeilla, koeputkilla ja suurennuslaseilla. Päiväkodin piha, lähiympäristö ja erilaiset retkikohteet toimivat myös hyvinä tutkimuspaikkoina, kertoo Pilkkeen toimitusjohtaja Minna Martikainen tiedotteessa.

Vanha-Klaukan alueella on tarvetta uudelle päiväkodille, sillä asuinalueelle nousee kodit noin 2 000 uudelle asukkaalle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.