Nelosen raitiovaunun reitin säilyttämistä vaadittiin valtuustossa

Munkkiniemen raitiovaunulinja 4:n säilyttäminen nykyisellä reitillään tulevaisuudessa ei saanut riittävästi kannatusta kaupunginvaltuuston päättäessä Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelmasta.

Nelosen ratikan reitistä äänestettiin valtuuston kokouksessa 20. tammikuuta 2021.

Kaupunginvaltuutettu Sirpa Asko-Seljavaara (kok.) teki valtuuston kokouksessa toivomusponnen, jossa ehdotettiin, että Länsi-Helsingin raitioteiden jatkosuunnittelussa tutkitaan vielä mahdollisuus säilyttää perinteikkäät raitiovaunureitit kuten raitiovaunulinjan 4 reitti.

Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman mukaan HSL voisi siirtää linjan 4 läntiseen kantakaupunkiin rakennettaville uusille rataosuuksille. Tällöin linjan uudeksi päätepysäkiksi tulisi Katajanokan sijaan Eira.

Nelosen reitiltä poistuisivat tulevaisuudessa esimerkiksi Mannerheimintie, Ooppera, Lasipalatsi, Stockmannin tavaratalo, Aleksanterinkatu ja Senaatintori.

– Linja 4 on kulkenut sata vuotta Munkkiniemestä Ylioppilastalolle ja siitä nykyisin Katajanokalle. Asukkaat ovat usein valinneet asuinpaikkansa heille sopivan julkisen liikenteen reitin mukaan eikä reitin varsinkaan päätepysäkkejä pidä muuttaa, Sirpa Asko-Seljavaara kertoi toivomusponnessaan.

Asko-Seljavaara ei saanut riittävästi ääniä toivomospontensa taakse, joten sitä ei hyväksytty. Valtuutetuista 34 kannatti toivomuspontta ja 51 äänesti tyhjää.

Itse Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelman kaupunginvaltuusto hyväksyi.

Helsingin kaupunki ei päätä raitiovaunulinjojen reiteistä, vaan asia kuuluu HSL-kuntayhtymälle. HSL voi kuitenkin huomioida kaupungin antamat lausunnot.

HSL on ollut mukana suunnittelemassa Länsi-Helsingin raitioteiden yleissuunnitelmaa kaupungin kanssa, mutta HSL ei ole vielä ottanut kantaa nelosen ratikan reittiin, sillä linjastosuunnittelu tehdään myöhemmässä vaiheessa. Länsi-Helsingin uusien raitioteiden rakentaminen alkanee aikaisintaan vuonna 2025.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.