Myllypuroon on valmistunut yli 270 uutta opiskelija-asuntoa

Hoasin asunto Myllymatkantie 7:n kerrostalossa.

Myllypuroon on syntymässä suuri kampusalue, kun Metropolia Ammattikorkeakoulun läheisyyteen rakentuvat lähivuosina vielä Stadin Ammattiopiston ja Helsingin kielilukion tilat.

Nyt alueen palveluja täydentävät myös Helsingin opiskelija-asuntosäätiön eli Hoasin upouudet asunnot, joiden suunnittelussa on huomioitu muuttuneen opiskelijaelämän tarpeet.

Hoasille on valmistumassa 279 uutta opiskelija-asuntoa Myllypuroon, aivan kampusalueen kupeeseen Yläkiventielle ja Myllymatkantielle.

Ensimmäiset asukkaat ovat jo muuttaneet, ja loputkin asunnot ovat alkuvuoden aikana muuttokunnossa.

Hoasin toimitusjohtaja Matti Tarhion mukaan Myllypuro alueena vastaa erinomaisesti opiskelijoiden sijaintitoiveisiin.

– Sijainti on nykyisin opiskelijoille asunnon valinnassa tärkein kriteeri. Myllypuron-asunnoistamme on muutaman minuutin matka sekä kampukselle että metroasemalle, mikä helpottaa arjen sukkulointia. Myllypuro täyttää myös opiskelijoiden toiveet hyvistä palveluista ja mahdollisuudesta päästä nopeasti luonnon helmaan, kertoi Matti Tarhio tiedotteen mukaan.

Kun soluasuminen ei enää vedä, Hoas satsaa asuntotuotannossaan nykyisin erityisesti yksiöihin.

Myllypurossa Hoasin uudisasunnoista 87 prosenttia on yksiöitä ja loput kaksioita.

– Yksiö on päivän sana opiskelija-asumisessa, ja syykin on ymmärrettävä. Etäopiskelu on tullut jäädäkseen, ja siksi opiskelijat kaipaavat kodilta entistä enemmän omaa rauhaa. Kun kampus on kulman takana, tarjolla on kuitenkin myös yhteisöllisyyttä yksin asumisen vastapainoksi, Matti Tarhio jatkoi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.