Muovin vähentämistä rakentamisessa kokeillaan Koivukylässä

Kuva: Lujatalo Oy

Koivukylässä sijaitsevalla asuinkerrostalon rakennustyömaalla selvitetään, millä tavalla rakennusteollisuudessa voitaisiin vähentää muovin käyttöä.

Rakennusteollisuus on pakkausten jälkeen toiseksi suurin muovien käyttökohde Suomessa ja Euroopassa.

Muovijätteen erilliskeräys, kierrätys ja kierrätysmuovista valmistettujen muovituotteiden käyttö rakentamisessa on vielä melko vähäistä.

Premico, Lujatalo, Ara, Ympäristöministeriö ja Kuntarahoitus selvittävät yhteisessä projektissa muovin kiertotalouden mahdollisuuksia rakennusteollisuudessa sekä etsivät konkreettisia keinoja päästä vähämuovisuuteen.

– Projektin tavoitteena on kuvata, miten vähämuovisuus huomioidaan rakennusteollisuudessa tällä hetkellä sekä luoda ehdotus toimintatavoista, joita toteuttamalla rakennushankkeiden eri osapuolet voivat edistää vähämuovisuutta omalta osaltaan, kerrotaan hankkeen tiedotteessa.

Projektissa hyödynnetään Premico Asuntorahasto II ja Lujatalon Vantaan Koivukylään rakentamaa 76 vuokra-asunnon pilottikohdetta sekä siitä saatavaa dataa ja oppeja. Koivukylän pilottikohde on Ympäristöministeriön laatiman rakentamisen muovitiekartan hanke ja se on hyväksytty Kuntarahoituksen vihreän rahoituksen piiriin.

Pilottikohde valmistuu vuoden 2021 loppuun mennessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.