Munkkivuoressa vastustetaan joukkoliikenteen heikennyksiä

kuvituskuva

Toimitukseemme yhteyttä ottaneen Munkkivuoren asukkaan mukaan Munkkivuoressa on huolestuttu niin sanotun Ulvilantien lenkin joukkoliikenneyhteyksien heikentämisestä.

Myös paikallisen kaupunginvaltuutetun ja kansanedustajan Terhi Koulumiehen (kok.) tekemässä valtuustoaloitteessa vaaditaan, että Helsingin kaupunki puuttuu HSL:n tekemiin joukkoliikenteen heikennyksiin Munkkivuoressa.

HSL:n hallituksen viime keväänä hyväksymän Helsingin poikittaislinjaston kehittämissuunnitelman mukaan linja 52 poistetaan Ulvilantien reittiosuudelta aikaisintaan syksyllä 2021. Asukkaan mukaan tämä muutos vähentää Ulvilantietä liikennöiviä bussivuoroja ja pidentää kävelymatkoja linjan 52 pysäkille.

Reittimuutoksen myötä linjat 52 ja 522 yhdistetään uudelle reitille Kannelmäestä Munkkivuoren ostoskeskuksen kautta Espoon Otaniemeen. Uusi 52 ei siis enää aja Ulvilantien lenkkiä, vaan on käveltävä Huopalahdentiellä olevalle pysäkille. Ulvilantien lenkille jää nykyinen bussilinja 18.

Linjan 52 poisto Ulvilantien lenkiltä heikentää Munkkivuoren länsi- ja pohjoisosien joukkoliikenneyhteyksiä Munkkivuoren ostoskeskukselle sekä poistaa kokonaan bussiyhteyden Munkkiniemen terveysasemalle sekä Haagan laboratorioon.

Helsingin kaupungin virkamiehet vetoavat valtuustoaloitteeseen antamassaan vastauksessa siihen, että Helsingin kaupunki ei itse vastaa Helsingin joukkoliikenteen suunnittelusta, vaan se kuuluu Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymälle (HSL). Virkamiesten mukaan Munkkivuoren joukkoliikenneyhteydet säilyvät linjastouudistuksen jälkeenkin korkealaatuisina. Linja 18 liikennöi koko päivän 10 minuutin välein, ja munkkivuorelaiset voivat mennä Haagan laboratorion sijasta vaikka Tullinpuomin, Töölön tai Kampin laboratorioihin.

Helsingin kaupunkiympäristölautakuntakaan ei vaadi muutoksia HSL:n linjastosuunnitelmaan. Seuraavaksi Helsingin kaupunginhallitus ja valtuusto käsittelevät Terhi Koulumiehen aloitetta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.