Mobiililippu käy pian Malmin liityntäpysäköinnissä

Myös mobiililippua käyttävät pääsevät HSL-alueen liityntäpysäköintiin sitten kun pysäköintialueille on asennettu QR-lukijat loppuvuoden aikana.

Nykyisin niitä liityntäpysäköintialueita, joihin vaaditaan voimassa oleva joukkoliikennelippu, on voinut käyttää vain HSL-kortilla.

HSL-alueella on tällä hetkellä 11 liityntäpysäköintialuetta, joiden käyttö edellyttää voimassa olevaa lippua HSL-kortilla. Yksi näistä liityntäpysäköintialueista sijaitsee Malmin rautatieaseman vieressä.

HSL tulee loppuvuoden 2019 aikana asentamaan kortinlukijoiden rinnalle QR-lukijat, jotka lukevat HSL:n mobiililipun tarkastajanäkymässä olevan QR-koodin. Tämä mahdollistaa sen, että liityntäpysäköintipaikat ovat paitsi sekä HSL:n kortti- että mobiililippuasiakkaiden, myös niiden käytössä, jotka ovat hankkineet HSL:n matkalipun jonkin liikkumis- tai yhdistämispalvelun kautta. Tällä toimenpiteellä parannamme liityntäpysäköinnin käytettävyyttä sekä vastaamme samalla liikennepalvelulain 3. vaiheen vaatimuksiin, HSL:n erityisasiantuntija Tarja Jääskeläinen kertoo.