”Meidän Havukoski” alkaa huhtikuussa

kuvituskuva

Havukoskella, Länsimäessä ja Mikkolassa alkaa kevään 2021 aikana osallistuva budjetointi eli prosessi, jossa asukkaat pääsevät päättämään alueensa kehittämisestä.

Asukkaat voivat esittää omia ideoitaan, joista toteutukseen etenevät valitaan asukkaiden kesken äänestämällä. Kullekin alueelle on varattu 50 000 euroa.

Ideoiden tulee liittyä viihtyisyyden lisäämiseen kaupungin hallinnoimilla alueilla eli puistoissa, kaduilla, liikunta-alueilla ja koulujen ja päiväkotien pihoilla. Idea voi olla pieni muutos ympäristöön tai toimintaa, tiedotti Vantaan kaupunki.

Alueiden osallistuvan budjetoinnin hankkeet ovat nimeltään Meidän Havukoski, Meidän Länsimäki ja Meidän Mikkola.
Rahaa voidaan käyttää esimerkiksi uusiin penkkeihin, liikuntavälineisiin, pyörätelineisiin tai vaikka kyläjuhlien järjestämiseen.

– Asukkaat tuntevat oman asuinympäristönsä parhaiten, joten alueiden kehittämiseksi odotetaan monipuolisia ideoita, kertoo kaupungininsinööri Henry Westlin tiedotteessa.

Osallistuva budjetointi alkaa ideoinnilla 21.4.–16.5.2021. Ideoita voi esittää kuka tahansa, oli sitten alueen asukas tai ei. Ideoita voi jättää verkossa osallistu.vantaa.fi-sivustolla. Lisäksi pyritään järjestämään koronaturvallinen mahdollisuus jättää idea paperilla.

Ideointivaiheen päätyttyä kaupungin asiantuntijat tutustuvat ideoihin ja niistä työstetään äänestykseen eteneviä suunnitelmia yhdessä asukkaiden kanssa. Työstämisvaiheessa järjestetään työpajoja, joihin kuka tahansa ideoiden jatkokehittämisestä kiinnostunut voi osallistua.

Jotta idea voidaan työstää suunnitelmaksi asti, sen tulee olla kustannuksiltaan tarpeeksi edullinen ja muutoin ehdot täyttävä. Yksittäisen suunnitelman toteutus saa maksaa enintään 35 000 euroa, jotta yksi ehdotus ei vie koko 50 000 euron summaa.

Kehitysvaiheen jälkeen suunnitelmista äänestetään 22.9.–17.10.2021. Äänestyksen voittaneet suunnitelmat toteutetaan vuoden 2022 aikana.
Lisätietoja Havukosken, Länsimäen ja Mikkolan osallistuvasta budjetoinnista kerrotaan huhtikuussa ennen ideointivaiheen alkua.

Vuonna 2020 järjestettiin vastaavat osallistuvan budjetoinnin hankkeet Hakunilassa ja Martinlaaksossa.
Hakunilassa ideoitiin ja äänestettiin toteutettavaksi frisbeegolfrata, Hakunilan urheilupuiston lenkkipolun opasteiden uusiminen ja valaistuksen parantamista.

Martinlaaksoon haluttiin vastaavasti ötökkäystävällinen kukkaniitty, vaarallisen jätteen astia, lisää roska-astioita vilkkaille kulkureiteille ja puistoihin, lisää kukkaistutuksia, puita ja pensaita, puistojoogaa, tehosiivous ostoskeskuksen ja aseman alueelle, siivous Laajavuoren kallioille ja viljelylaatikoita.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.