Malminkartanon uusi taideteos sai nimensä avaruusluotaimesta

Konsta Ojala: New Horizons, 2020. Kuva: Kirsi Halkola / HAM

Malminkartanon nuorisotalo on saanut uuden taideteoksen nimeltään New Horizons. Teoksen on tehnyt Konsta Ojala.

Teos on saanut nimensä New Horizons -nimisestä Nasan avaruusluotaimesta, joka lähetettiin tutkimaan kääpiöplaneetta Pluton pintaa vuonna 2006.

New Horizons on kahdeksanosainen taideteos.

– Malminkartanon nuorisotalon olohuoneen seinän haltuun ottava vahvasävyinen kokonaisuus rakentuu kerroksellisesti luotaimen ottamista kuvista ja kynäruiskumaalauksen jäljestä, tiedotti Helsingin kaupunginmuseo HAM.

Kaupunginmuseon mukaan silkkipainolla toteutetut näkymät Pluton pinnanmuodoista ovat viitteellisiä, valon ja varjon rytmeiltään kirkkaita. Teos hehkuu oranssin, violetin, punarvan, okran ja sinervän sävyissä.

– Kuvien värimaailma syntyy sattuman kautta värien läpinäkyvyyksien ja painojäljen tarkkuuden mukaan, muutaman millin muutos saa aikaan täysin eri lopputuloksen. Teokset voi nähdä metaforana elämälle, joka koostuu sattuman ja suunnitelmallisuuden kohtaamisista, Helsingin kaupunginmuseo tiedotti.

Nuorisotalon lisäksi Malminkartanoon on saatu taideteos myös päiväkoti Lasten Kartanoon. Kati Immosen teos Kaveripiknik levittäytyy kahden kerroksen korkuisena päiväkodin ruokailutilan seinälle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.