Malmin roskatalkoot: yli 100 käytettyä huumeruiskua

Malmin seutu siistiksi roskista -ryhmän toiminta jatkuu edelleen vilkkaana. Esimerkiksi lauantaina 11. toukokuuta pidettiin kaikille alueen asukkaille avoimet roskatalkoot.

– Lauantain talkoissamme keräsimme suuren määrän roskaa, kuten esimerkiksi useita jätesäkillisiä sekajätettä, metallia ja lasia sekä yli 100 käytettyä huumeruiskua, kertoo talkoojärjestäjä Minna Mäkinen.

Facebookiin perustettiin syksyllä 2018 ryhmä nimeltään Malmin seutu siistiksi roskista. Ryhmä järjesti jo heti viime syksyn aikana kymmenet talkoot. Nyt järjestetyt roskatalkoot olivat puolestaan tämän kevään kymmenennet ja talkoita jatketaan läpi kesän. Yhteistalkoiden lisäksi ryhmän jäsenet ovat itsenäisesti ploggailleet roskaa omilta kulkureiteiltään ja arkisista ympäristöistään.

– Teemme Malmilla pitkäjänteistä työtä siistimmän ympäristön eteen vapaaehtoisvoimin ja tällä hetkellä tilanne on se, että ryhmämme on kerännyt viime syksyn ja tämän kevään aikana niin talkoissa kuin itsenäisesti ploggaamallakin yhteensä yli 100 jätesäkillistä roskaa Malmilta.

– Pyrimme toiminnastamme tiedottamalla levittämään tärkeän ympäristötyön sanomaa niin eri kaupunginosiin kuin valtakunnallisestikin sekä antamaan mallia siihen, miten yksittäiset ihmisetkin voivat omalla toiminnallaan vaikuttaa oman asuinympäristönsä viihtyisyyteen ja turvallisuuteen, Minna Mäkinen jatkaa.

Roskatalkoot ovat lisänneet yleistä viihtyvyyttä Malmin kaupunginosassa.

– Roskapihtimme nähdessään ihmiset tulevat spontaanisti juttelemaan ja kiittelemään ryhmää tärkeästä työstä ja jakamaan huoltaan ympäristön roskaantumisesta. Osa on liittynyt mukaan ryhmään ja lähtenyt mukaan toimintaan. Olemme toiminnallamme luoneet alueellamme positiivista yhteishenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä, kertoo Olga Kemppinen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.