Maksuton nuorten pelitalo avattiin Tikkurilassa

Vantaan nuorille tarkoitettu Pelitalo on aloittanut toiminta monitoimitila Liidon yhteydessä toukokuussa.

Pelitalossa 10–17-vuotiaat pääsevät pelaamaan tietokonepelejä ohjatussa ympäristössä.

Pelitalo mahdollistaa peliharrastuksen myös niille nuorille, joilla ei ole kotonaan hinnakkaita pelikoneita. Vapaamuotoisen pelaamisen lisäksi talossa on tarkoitus järjestää toiminnallista ja ohjattua tekemistä, kuten turnauksia ja pelikerhoja sekä edistää nuorten digitaalisen pelaamisen ymmärrystä.

Nuoret otetaan aktiivisesti mukaan esimerkiksi LAN-pelitapahtumien suunnitteluun ja toteutukseen, kertoo pelitalon vetäjä ja nuorisotyöntekijä Miro Putkonen tiedotteessa.

Tavoitteena on houkutella paikalle myös niitä nuoria, jotka pelaavat enimmäkseen yksin kotona, nuorisotyön esimies Tiina Haapalainen avaa pelitalon toimintaa.

Pelitalossa on paikalla aina vähintään yksi nuorisotyöntekijä, joka ohjaa pelaamista ja pelaa yhdessä nuorten kanssa. Hän on myös tukena, jos nuori kohtaa pelissä esimerkiksi vihapuhetta. Tällaisella pelikasvatuksella on merkittävä rooli positiivisen pelikulttuurin edistäjänä.

– Parhaimmillaan pelit toimivat myös nuoren itsensä toteuttamisen välineenä. Pelaaminen antaa onnistumisen kokemuksia, joiden kautta esimerkiksinuoren itsetunto vahvistuu, kertoo Haapalainen.

Tietokoneita on pelitalolla käytettävissä yhteensä kymmenen kappaletta. Tavoitteellisemmat pelaajat voivat harjoitella pelitalon koneilla myös kilpapelaamista.