Lastenkirjasto uudistui sinertäväksi Tikkurilassa

Tikkurilan kirjaston heinäkuusta asti remontissa ollut lastenosasto on otettu käyttöön 7. lokakuuta.

Lastenosasto avattiin nyt osittain keskeneräisenä, mutta varaaminen, lainaaminen ja palauttaminen toimivat normaalisti. Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan osa lastenosaston lattioiden asennuksista on viivästynyt, joten pienten lasten leikkialue ja suurempi hiljainen lukutila, eli entinen satuhuone, saadaan käyttöön vasta myöhemmin syksyllä.

Lastenosaston tilan sisustuksen teemana on suomalainen saaristomaisema ja vedenalainen elämä. Teema löytyi viime keväänä pidetyissä työpajoissa, joissa lapset ideoivat myös mieleisiään kalusteita. Sisustuksessa vallitsevat sinivihreät sävyt.

Kirjaston uudistunutta ilmettä. Kuva: Vantaan kaupunginkirjasto.

Remontissa toteutettiin monia lasten, lapsiperheiden ja päiväkotien toiveita. Uudistetuissa tiloissa pienten lasten leikkitilat ja välineet on sijoitettu kauemmaksi sisäänkäynnistä ja niiden yhteyteen tulee tilaa pukeutumiseen ja ruokailuun. Rauhallisia ja erikokoisia lukusoppia on ripoteltu tilaan mahdollisimman paljon, jotta lukemiseen ja kuunteluun keskittyminen on mahdollista.

Älynäytöt ja muut medialaitteet on sijoitettu pelinurkan ja robotiikkatilan viereen kauas pienten lasten alueesta. Koululaiset saavat enemmän tilaa oleskeluun ja läksyjen tekoon. Lastenosaston pelinurkan lisäksi koululaisten käytettävissä ovat musiikkiosaston varattava Pelihuone ja oleskelutilat.

Näkymä uudistuneeseen lastenosastoon. Kuva: Vantaan kaupunginkirjasto

Entinen satuhuone avataan tunnelmallisena lukutilana, jonne toteutetaan syksyn aikana Jokiniemen koulun 4.- ja 5.-luokkalaisten ideoimia kalusteita.

Uudistuneen lastenosaston avajaisjuhlat on tarkoitus pitää lauantaina 26. lokakuuta kello 10-15.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.