Länsimäessä jätettiin yli 90 ideaa osallistuvassa budjetoinnissa

Mikkolassa, Havukoskella ja Länsimäessä on meneillään kaupungin järjestämä osallistuva budjetointi, jonka puitteissa asukkaat pääsevät päättämään, miten heidän kaupunginosiaan kehitetään.

Jokaisen kaupunginosan kehittämiseen on varattu 50 000 euroa.

Sunnuntaina 16. toukokuuta 2021 päättyi ensimmäinen vaihe, jossa asukkaat ideoivat toimia kaupunginosansa kehittämiseksi. Havukoskea koskevia ideoita jätettiin 108, Länsimäkeä koskevia 92 ja Mikkolaa koskevia 77.

Eniten ideoitiin liikuntaan ja ulkoiluun sekä puistoihin ja luontoon liittyviä parannuksia. Suosittuja ideoita olivat muun muuassa kukkaistutukset, kirsikkapuiden istutus ja kuntoilulaitteet, joita ehdotettiin joka alueelle.

Ideoiden joukossa ovat lisäksi esimerkiksi maatrampoliini ja viljelylaatikoita Mikkolaan, koripallokenttä Havukoskelle ja virkistyspolun kunnostus Länsimäessä. Myös erilaisia tapahtumia ideoitiin. Kaikki ideat ovat nähtävissä osallistu.vantaa.fi-sivustolla.

– Hienoa, että kuntalaiset innostuivat ideoimaan näin runsaasti ja monipuolisesti. Kiitos kaikille ideoinnissa mukana olleille, kiittelee osallisuuskoordinaattori Laura Lettenmeier Vantaan kaupungin tiedotteessa.

Seuraavaksi kaupungin asiantuntijat tutustuvat ideoihin. Ne ideat, jotka on mahdollista osallistuvan budjetoinnin puitteissa toteuttaa, etenevät jatkokehitykseen.

Toteuttamiskelpoisista ideoista työstetään elokuussa pidettävissä työpajoissa äänestykseen eteneviä suunnitelmia. Työpajat ovat kaikille asukkaille avoimia ja niissä yhdistellään, muokataan ja tarkennetaan ideoita yhdessä asiantuntijoiden kanssa. Jos esimerkiksi useammassa ideassa on toivottu lisää penkkejä, saatetaan ideat yhdistää yhdeksi suunnitelmaksi. Tulevien työpajojen tarkat ajat eivät ole vielä tiedossa. Työpajojen ajankohdista ja niihin ilmoittautumisesta Vantaan kaupunki tiedottaa tarkemmin kesän aikana.

Syksyllä 22.9.–17.10.2021 järjestetään äänestys, jossa valitaan toteutettavat suunnitelmat. Äänestää voivat kaikenikäiset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.